Neem eļļas priekšrocības matiem un ādai

Neem sēklas

Neem, saukts arī par "nē" vai "Persijas violetu", ir Indijas koku dzimtene, no kuras to ieguva kā ēnu koka ceļu. Tā kā tas ir izturīgs pret sausumu, to izmanto Sahelā, lai atjaunotu mežu.

Tas ir liels mūžzaļais koks, kas var sasniegt 30 metrus augstu. Mazie baltie ziedi ir klasteros un ļoti smaržīgi. Kad tas ir gatavs, augļi ir dzeltena sarkana, un tajā ir viena sēkla.

Tas tiek uzskatīts par universālu līdzekli, jo visām tās daļām ir terapeitiskās vērtības. Lapas tradicionālā medicīnā izmanto malārijā, tūsku un reimatismu. Augļus un sēklu eļļu izmanto kā pesticīdus, anthelmintiku un antiseptikas.

Ziedi, augļi un lapas no Neima vai Neima

Eļļas ekstrakcija

Eļļu ekstrahē no tās augļu sēklām, kas izskatās kā olīvas.

Sēklas satur vidēji 43% no eļļas. Sēklas pēc žāvēšanas ir auksti presētas.

Neem neapstrādātu eļļu iegūst bez pievienotā šķīdinātāja. Šī eļļa ir brūna zaļa krāsa un spēcīga raksturīga pikanta smarža.

kompozīcija

Viena nepiesātinātās taukskābes, oleīnskābe, tās sastāvā ievadiet 50%.

Taukskābes

Palmitīnskābe
C16: 0
18,1%
Palmitoleīnskābe
C16: 1
0,2%
Stearīnskābe
C18: 0
14,2%
Oleīnskābe
C18: 1
50,4%
Linoleīnskābe
C18: 2 w6
13,3%
Linolēnskābe
C 18: 3 w3
0,5%
Arahidonskābe
C20: 0
1,4%

Nemēnu eļļas nepārapzināmo elementu līmenis ir aptuveni 2%.

Antibakteriālās un pretvīrusu aktivitāte Neem eļļa ir saistīts ar frakciju NIM -76 ka izmanto kā spermicīds ziede parādīta, lai aizkavētu Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Candida albicans un arī poliomielīta vīruss (ref: Ārstniecības augi no Āfrikas - Jean-Louis POUSSET - 2004). No eļļai ekstrahēta nomibidīna ir pretvēža un pretdiabēta aktivitāte. Azadirachtin indikāta interese galvenokārt saistīta ar insekticīdām īpašībām azadirahtīna dēļ.

Propriétés

  • Pretsēnīšu un pretvīrusu līdzekļi, neem eļļas cīnās ar ielejām un citiem parazītiem.
  • Baktericīdā iedarbība: izmantojamā tīrā nema eļļa ir baktericīda iedarbība pret daudziem baktēriju celmiem.
  • Fumigācijas iedarbība: Neem eļļai piemīt fumigējoša iedarbība (dezinficējošs tvaiks) uz daudzām patogēnām sēnēm.
  • Repelents un destruktīva rīcība attiecībā uz kukaiņiem: šajā jomā ir veikts daudz pētījumu.

Terapeitiskās pielietošanas iespējas

Neem eļļai ir mitrinošas, atjaunojošas un pārstrukturēšanas īpašības, kas padara to efektīvu ādas problēmu ārstēšanai.
Izmanto kā ziedi, tā apstrādā ādas kairinājumus (apsārtumu, pūtītes, čokus ...).
To var arī izmantot, lai izstrādātu produktus nogurušai, grumbuļai ādai, kas ir pakļauta vārīšanās un ekzēmas iedarbībai.
Masāžā tas mazina muskuļu sāpes, locītavu tūsku un pazemina drudzi. Atjaunojošs un mitrinošs, tas ir ideāli piemērots masāžai
Visbeidzot tiek norādīts, ka tā ārstē gremošanas traucējumus un ārstē parazītus.
Izmanto kā insekticīdu, to izmanto augu aizsardzībai un augu kopšanai.

Veterinārā lietošana

Neem eļļu izmanto matu kopšanai.
To var izsmidzināt staļļos, ​​lai pretojas mušas kā pretatstundu.

Kosmētiskā lietošana

To lieto kā piedevu roku un sejas krēmu formās, saulē un pēc saules produktiem, lūpu balzāmiem un šampūniem. To var arī izmantot kā ziedi galvas ādas kopšanai, ja ir baldness, balti mati vai blaugznas.

Neema eļļas indikācijas ir šādas:

  • Kombinācijā ar parasto šampūnu, lai iznīcinātu kaitēkļus un kukaiņus (utis, ērces, ērces) un likvidētu blaugznas
  • Ādas kairinājums, apsārtums, pūtītes, plaisas un brūces, nomierina niezi.
  • Masāžā, lai atvieglotu muskuļu sāpes.

AVOTS: http://www.africajou.com/index.php/huiles-naturelles/huile-de-neem

Kāda ir jūsu reakcija?
mīlestība
haha
Wow
Bēdīgs
Dusmīgs
Jūs uz to reaģējāt "Neem eļļas priekšrocības che ..." Pirms dažām sekundēm

Vai jums patika šī publikācija?

Esiet pirmais, kurš balso

Kā jums patīk ...

Sekojiet mums sociālajos tīklos!

Nosūtiet to draugam