Mulatto Solitude - Стрип (PDF)

Мулато осаменост
Ви благодариме за споделување!

Во мај 1802, бремена неколку месеци, осаменоста на мулато учествуваше во Гвадалупејските востанија против возобновувањето на авторитетот на Лакрос, генерал-капетан на Гвадалупе, назначен од Наполеон Бонапарта, кој беше избркан во октомври 1801 по пукање обоени офицери на армијата. По неговото апсење, осаменоста беше затворена и мачена од денот по породувањето. Осаменоста ги отелотворува сите жени и мајки на Карибите кои се бореа за слобода и еднаквост во контекст на робниот систем.

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Мулатското осамение - Стрип (..." Пред неколку секунди

За да прочитате, исто така