Хиероглифи откриени во Австралија може да ја преработи историјата

Глифови пронајдени во Австралија
Ви благодариме за споделување!

Приказната е океан на лаги. Сè што се учи во учебниците за историјата на човештвото е погрешно од едниот крај до другиот. Историјата на нашата цивилизација е многу покомплексна отколку што сакаме да веруваме. Пред неколку недели истражувачите откриле египетски хиероглифи на едно место во Госфорд, град во близина на Сиднеј. Хиероглифи во Австралија, тоа е интригантна. Еве ја статијата што го спомнува ова откритие. Не го споделувам заклучокот на авторот дека ми е малку побрз. Пред телефонскиот повик на Нина Анџело (ОАМ), не знаев ништо за протестите околу областа Карион (во близина на Госфорд) или тој дел од земјата беше ставен на пазарот. Еднаш на местото, забележав многу означени дрвја и знак "за продажба", некаде на главниот пат, но не знаејќи за целата област, ништо не останало за мене. На територијата за продажба беше дом на Глифските хиероглифи, лоцирани во близина на Карион, околу 60 km северно од Сиднеј. Оваа страница содржи хиероглифи врежани на начин "древен Египет" малку познат, нагласен од неколку истражувачи од последните децении.

Ние сме убедени дека во близина на овој сајт, и никогаш не се видени од страна на не-Абориџините од многу последниве нивното откритие карпести платформа со серија на свети гравури од значителна важност. На оваа голема платформа видовме риба, змија, делфин или огромен кит, кругови и различни форми и симболи.

Ова е несомнено импресивна стара абориџинска уметничка галерија која заслужува да биде заштитена. Постои гори во природна големина Durramullan (син на Духот на создавање Biamie), која е толку уникатен, сосема неочекувано и јасно свето, дека одлуките треба да се земе за тоа како да се опише тоа јавно.
Ништо не е близу до тоа на друго место во Австралија, и тоа е тоа. Тоа е се што се согласивме да откриеме. Фотографиите снимени подоцна во попладневните часови на оваа страница, а особено оние на Драмулаулан, не треба да се репродуцираат или да се објавуваат со било каков медиум, но ...

Поради реалната можност дека оваа територија може да се продаде (продаде), а потоа да се стекне, без оглед на идентификаторите за или против Глифските глифи, потребен е поинаков пристап.

Ние се согласивме да заземе став категоризација од нас се шири на сите сајтови / мошти "се најде во рамките 2 километри од Сиднеј", но ова општиот пристап не се применува таму. Овие гравури и други сродни платформи (еден, всушност, се наоѓа во оваа област) сега се директно под закана.

Растојанието помеѓу овој уникатен сајт и оној на Глифските хиероглифи е премногу блиску да се објасни со случајност или погодност. Во однос на утврдувањето на автентичноста на ова наводно египетско место, имаме предност. Според д-р Ханс-Дитер фон Сенф, кој напишал нацрт документ на страницата:

"Овие хиероглифи се реални и постојат во Австралија од најмалку 4500 години. За да докажат дека овие протогигипетски хиероглифи не се графити, како што тврдат разни "Експерти" и "Египтолози", но се пишани траги што ги остави праисторискиот човек, напишани на кохерентен и разбирлив јазик што го има секогаш значи, дури 4500 години подоцна. Ова земјиште не е измама, туку вистинско археолошко откритие, што ќе биде докажано од втората серија на неофицијални откритија.

Критичарите кои го оспоруваат потеклото на овие гравури наброени во повеќе од 300, едноставно не се чувствителни на целата ситуација. И ако тие се, навистина, изгравирани од Египќаните, овие хиероглифи ќе претставуваат историска клучна улога што се претпоставува многу малку во епитафот на австралиската историја.

Гравурите беа правилно преведени од страна на Реј Џонсон, кој тврди дека е Проти-египетски и прифатен "како што е точно од генералниот директор на Музејот во Каиро, д-р Диа" Абу-Гази ". [1]

Сепак, и покрај одобрувањето на жител експерт во Каиро, австралиски академици со помалку импресивни ингеренции се непопустливи дека тоа е измама.
Веб-страницата вклучува и врежан Анк (видете ја сликата погоре - кредити Стив Стронг), суштински орнамент на Thot, сместен по должината на ибисот (коленото на животните на Thot) и она што ние веруваат дека се "реката на животот". Двата Ибис мажи врежани во карпата, како во профилот со главата на ибисот, така и во телото на човечкото битие, изгледаат како резонираат со истата древна египетска тема.
Она што навистина нè изненадило беше тоа што не само што беше синонимниот однос меѓу ибисот и Тот, туку дека првично беше портретиран Thot како мајмун. И тоа е најстарата репрезентација која била пронајдена двапати во Австралија, што значително ги проширува хоризонтите.
А статуа пронајдена во Gympie, кој се смета да дејствува како едно од петте чувари чувари на пирамидата на седум чекори на Gympie, е претставување на Тот во своето најелементарно форма мајмунски и е hotly дебатираше и често исмејувани.

Неодамнешното откривање на гравирање на Драмулалан, исто така во профилот, е помалку предмет на контроверзии. Долгите, изречените чела и испакнатите усни сугерираат на мајмунот или големите мајмуни, кои се појавуваат сосема надвор од контекст, бидејќи гравирањето е на континент без мајмун, мал или голем.
Гравирањето е старо, врежано од уметнички познавач на африканското животно и египетското божество, кое требаше да биде непознато пред британската инвазија. И да го додадете во квалитетот и квантитетот на овој крос-културен партнерство, постојат два типа на Абориџините гравури, едната од 31 човечки ликови одделни и различни и другите силуети 5 3 кои имаат човечкото тело со она што се појавува да биде крокодилски глави.
Поради оваа причина и многу други, ние целосно се согласуваме со Роберт Лолор, автор на високо ценетиот "Гласови на првиот ден", кога тој го известува истиот редослед и потекло.

"Египетските религиозни практики, пантеонот на зооморфните богови, концептите на смртта и повторното раѓање, магии, магија и медицина се вкоренети во оригиналната култура на Првиот ден". [2]
Гледаме присуство на Египќани во Австралија почнувајќи околу 5000 години. Целосно во согласност со историјата на светот го гледа од различни причини премногу комплексен за да се дискутира тука, морнарите и истражувачи Абориџините конечно се врати речиси во Австралија во истиот период.

Ние веруваме дека хиероглифи и други египетски остатоци пронајдени "во 2 часови во Сиднеј" сведочат за одмор на духовноста на местото каде што започнала религиозната и египетската култура.

Дека Глифските хиероглифи се толку близу до светото место Дурамулан сугерираат договор меѓу првите Австралијци и луѓе од далечен континент. Платформата на Драмулануан е несомнено посебна и Глифовите се составен дел на овој уникатен аранжман, не само во Австралија, туку и во целиот свет.
Гравурите и египетската гробница, посветени на сеќавањето за син на фараонот, биле изградени во близина на платформата Драмрумулан и можеле да се прават само со согласност на локалните Абориџини.

Се разбира, ако австралиските Абориџини патувале низ светот во античко време, ова патување е предмет на изградба на океански пловни објекти во Австралија. На врвот од самитот се врежани многу слики на чамци, кои погрешно тврди дека тие се инспирирани од рибарски бродови со Макасонски трефини.

Таквите изјави не можат да се направат во однос на длабоко морето врежано занаети пронајдени во северниот дел на локацијата Госфорд. Цртежот на бродот, со лак и проектирачки срма, има примарна функција: да плови низ високи бранови.
Изградбата на брод од обликот и пропорциите врежани во карпите ќе биде губење на време, напор и ресурси, ако бродот отплови во мирни води. Уште поважно, ова гравирање многу придонесува за утврдување на тврдењата на старешините Раминдјери.
Ако, навистина, како што тие инсистираат на фактот дека нивните предци го заокружиле светот, тогаш во fig.8 овој дизајн, совршен, би можел да служи за оваа намена.
Оваа гравировка и сметката на Раминдјери даваат одговори на низа нерешени прашања кои академијата не ги цени. Бројот на 35 на високо ценетото научно списание Космос се фокусираше на присуството на австралиските абориџини во Америка.
На насловната страница се наоѓа следнава легенда:
"Дали Абориџините ја откриле Америка? Изненадувачки нови наоди сугерираат дека првите луѓе во Австралија пристигнале во Јужна Америка над 11 000 години "[3]
Се разбира, Америка беше само застанување кога првите Австралијци отидоа на море.

"Д-р Raghavendra и истражувачи на индиската влада поддржани од Проектот за антрополошка инспекција во Индија покажаа дека уникатни генетски мутации се споделуваат меѓу модерните Индијанци и Абориџини." [4]
Тие се "идентификувани 7 народи, племиња Dravidian центар Indre Австро-азијатски споделување генетски карактеристики се најде само во Абориџините. [5]
Овие факти, како и новите откритија на австралиските генетски врски со хоминидите во Сибир, кои вообичаено се нарекуваат Деносов, бараат истите средства за транспорт: чамецот.
Сепак, проектот за бродот не е сè. Исто така се потребни алатки и алатки за изградба на таков брод, како и техники за навигација пред пловењето во Индија, Америка, Азија, Египет или било која друга дестинација. Секирата е суштински предуслов за изградба на сад способен за навигација на океаните.
Со оглед на сите овие преседани, не треба да изненадува фактот што најстарите оски што беа откриени се наоѓаат во Сахул (најголемиот континент во Австралија кој вклучува ПНГ, Тасманија итн.)

Најстарата секира беше пронајдена во Huon Terrace (PNG) и датирана 40 000 години. Тој наследува секира во Jawoyn Land (НТ), која се прогласува за старо 35 000 години. Кои живеат во Австралија, уште една секира е пронајден во Sandy Creek (QLD, возраст: 32 000 години), а друг Malangangerr (NT 23,000 години).
Во потврдувањето на антиката на технологијата на секирата, а со здружување, онаа на бродовите, Ангел Џон Галард поседува рачен хеликоптер (претходник на секирата), за кој верува дека е датиран не помалку од 60'000 години, со реална можност за повеќе од 100'000 години). Најстарата секира откриена надвор од Австралија била пронајдена во Niah Cave (Sarawak) и е датирана во 15 500 години.
За такво епско патување да се оствари, особено со патување низ светот во осум начин на патување, абориџинските морнари мораа да се ориентираат кон ѕвездите. Уште еднаш, сè започнува тука. Како што најави научен тим CSIRO, најстарата астрономска зграда била пронајдена во Вурди Ваанг (Викторија). "Чудното уредување на камења" има "две точки кои совршено се усогласуваат со посветленото сонце во средината на летото". [6], [7]
Експертите на ЦСИРО се согласуваат дека "древните Абориџини може да ја надминат возраста од 10'000 години" [8]
Овие камења ќе застане во изолација - две групи на ѕидовите неодамна се најде во планините (Снежните Планини), од кои првата е усогласена исток-запад таг заедно на планетите и не содржи помалку од 10'000 карпи. Вториот ѕид е најмалку четири пати поголем и се спушта по исклучително стрмна падина.
Со "2 часа од Сиднеј" е круг совршено подреден во средина 5 карпи и друг енгиматичен зграда, сепак, од очигледни причини ние го нарекуваме "мини Стоунхенџ. Се состои од 46 камења во внатрешниот круг и 18 го создава она што ние се чувствуваме да биде ѕвезда кластерот.

Четирите насоки се обележани со лакови со хоризонтален камен поддржан од камени столбови. Четирите конструкции, иако се разделени со стотици километри, служат со иста цел: да се воспостави карта на небото.
Постои мотив изложен од страна на овие сајтови што се чини дека отворено се контрадикторни со уметничкиот максимум за кој претпоставуваме дека се држеше добро низ цела Австралија. Тоа беше нашето верување дека традиционалната абориџинска уметност беше регионална. Во оваа област пронајдовме повеќе стилови / техники на 25, многу од нив се сметаат за создавање на единствен племенски домен.

Најдовме докази за следниве абориџински уметнички стилови: Панарамит; X-зраци; фигуративно; Мими; Молња браќа; Wandjina; Papunya; Рачни шаблони (два вида); репрезентативниот; рок гравури; Рок веселба; Камени аранжмани; Бендови низ телото; Египетски симболи; Птица отпечатоци; Гравиран дизајн на штит (пронајден низ цела Австралија); Профилирани духови; и други кои не можеме да ги идентификуваме. -

За да дознаете повеќе, одете на: http://humansarefree.com

Каде ќе нè однесе? да се потпираат исклучиво на учебници и академици "збунети и збунети ..." Или постои алтернативен пат. Ние веруваме дека првите Австралијци биле одделени од Африканци и дека тие биле првите хомо сапиен сапиенс.

Ова е Австралија, а не на Африка, кој беше од прва миграција и од Австралија, религија, родова еднаквост, астрономијата, погреби, пловење, музика уметност, демократија и сите благородни истражувања започна.
И, тоа е во Австралија, особено во областа околу 2 Сиднеј часа, доказ за ова светско наследство се уште може да се открие.

Од Стив Стронг, магазин "Нова зора"; | Ве молиме посетете ја веб-страницата на Вејн Хершел за неговата интерпретација на египетските хиероглифи на Австралија;

Женева, 10 мај 2014 Никол В. Џозеф

************
Фусноти:

1. "На Kariong хиероглифи и Египќаните Забранети: истражување докажува Kariong хиероглифи да бидат вистински и го изложува на критичарите имаат Hoaxters" од Ханс-Дитер фон Senff, 2011, 99.
2. Гласови на првиот ден: Роберт Лолор, Внатрешни традиции Интернешнл, ООД, 1991, Будење во абориџинскиот сон.
3. "Античка Одисеја" од Жаки Хејс, Космос, 2010, предна корица.
4. "Првите Австралијци беа индиски: истражување", Сиднеј Морнинг хералд, 23 јули 2009, 16.
5. Ibid.
6. "Wurdi Youang карпи може да се покаже Абориџините беа првите астрономи," Февруари 5 2011, www.news.com.au/technology/sci-tech/ancient-aboriginal-eyes-were-on-the-skies/story-fn5fsgyc-1226000523978
7. Ibid.
8. Ibid.

© Авторски права Нов Dawn списание, http://www.newdawnmagazine.com.
Ако го цениме овој напис, ве молиме разгледајте ја дигиталната претплата за New Dawn. - Види повеќе на: http://humansarefree.com/2014/03/ancient-egyptian-glyphs-found-in.html?m=0#sthash.MqmCZOjo.GvmN4EEd.dpuf

Објавено од Béni Nsemi

ИЗВОР: http://koyeba.blogspot.fr/2014/05/des-hieroglyphes-decouverts-en.html

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Хиероглифи откриени во Австралија ќе бидат во можност да ..." Пред неколку секунди