Автор: Џули Ломбе

6 убавина тајни од Египет

Во древниот Египет, подобрувањето на изгледот беше исто толку прашање на хигиената како на кокетирање.

САД: дозвола за правење плетенки

Во Соединетите Американски Држави, стотици фризери од субсахарска Африка специјализираат во плетенка.

Црното не попуштат: како да старите без возење?

Зошто времето изгледа дека нема да се задржи на некои жени? Што вели науката?

Темна кожа: како да се најде идеална основа?

Основата на успешна шминка е совршен тен, унифициран, нула дефекти, светла. Од дел.

Можеме ли да бидеме "за" белење на кожата?

Тенка до нејзината кожа. Како дури и да се евоцира без привлекување на гневот на афро-феминистките, дерматолозите,.

САД: Етничката козметика конечно се интегрира во одделот за убавина

Идот се спушта, но нашата работа штотуку започна. Пораката што го илустрира видеото.

Еве како да имаш совршени задникот

Цврста задница со прекрасни томови, сите жени (и мажи!) Сон. .

Халал козметика во Африка и нејзината дијаспора

Еден од двајца Африканци е муслиман. Далеку игнорирани или неразбран од страна на гигантите на.

Третмани за убавина од Сахара

Понекогаш пред илјадници години, овие третмани од пустината Сахара се уште тренд третман.

Африканска мудрост 2.0 - Десет идеи за бизнис со човечко лице

Откријте ја целата таа африканска култура може да донесе во однос на индивидуалната благосостојба и.

Испратете го на пријател