Автор: AFRIKHEPRI

Лоран Гбагбо и Чарлс Бла Годе ослободени од Меѓународниот кривичен суд

Судиите на Меѓународниот кривичен суд (МКС) ја изрекоа ослободителната пресуда, во вторникот 15 јануари 2019.

Што Црнците игнорираат (Дел 1) 5 (100)

Правдата е со темперамент, мудрост и храброст, една од четирите доблести на Витезот. Мора да го сакаш.

Учењето на Кришнамурти (Видео)

Џиду Кришнамурти, роден во Маданапале 12 Мај 1895 и умрел во Оџај 17.

Види сенка фигури (2017)

Вонредната судбина на тројцата афро-американски научници, кои дозволија на Соединетите Држави да ги преземат.

Гана ја гради најголемата соларна централа во Африка

Гана ќе инаугурира 2015 во октомври, најголемата соларна централа во Африка. Со еден.

Озонаторот е најдобриот начин да се убијат микроорганизмите, бактериите и вирусите

Со личен озонатор специјално дизајниран за ова, можно е озонирање дома.

Долго пред Кристофер Колумбо, во Америка веќе имало Африканци 4.2 (5)

Одлучно, историјата не е наука, освен онаа лаги. Преку неколку современи науки ,.

Никола Тесла, заборавен гениј кој измислил слободна и бесплатна енергија

Никола Тесла, еден од најубавите пронаоѓачи на сите времиња, е роден во.

Во сенката на фалсификувани железа

Во сенката на фалсификуваните пеглани кон мојот брат Дигн и Justастие Во сенката на пегланите.

National Geographic

Каква е вашата реакција? Сподели Tweet Tweet Објавивте реакција на „National Geographic“ А.

Како природно да ги лекуваме нашите кариеси?

Светот се буди на фактот дека кога му дава на телото.

Црни евреи - Црните Евреи од Африка и митот за изгубените племиња

Од средниот век, идејата за невозможно „еврејско царство“ во Африка одекна.

ОВДЕ СЕ СВЕТИ СЛУЧАЈ НА ИСУС КОЈ Е ХЕРМЕС ЗА ГРЦИТЕ И ДЕЈУСТИТЕ - ТОА ЗА ЕГИПЕТИ

Откривањето на Наг Хамади во Египет (КЕМЕТ) Во декември 1945, во близина на градот.

Испратете го на пријател