Библиотека на кинеската филозофија (PDF)

Кинеската филозофија обединува различни струи на размислување кои во суштина произлегуваат од три традиции: конфучијанизам, таоизам и будизам. Кинеската филозофија ги има своите корени во антиката. Се следи во Ји Jинг, познатата Книга за мутации, која е мрежа од минливи состојби 64, симболизирани со хексаграми и многуте можности за трансформации што ги предлагаат. Мислата за тоа време беше насочена кон набудување на природата и нејзините циклуси.

Кликнете на книга за да ја отворите во PDF.

Полица Вуд
Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Библиотека на кинеската филозофија (PDF)" Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате ...

Следете нè на социјалните мрежи!

Испратете го на пријател