Библиотека на теозофија (PDF)

Теософското друштво е несекторска група чија цел е:

  • Да се ​​формира јадро на Универзалното братство на човештвото без разлика на расата, полот или бојата
  • Поттикнување на компаративно проучување на религиите, филозофиите и науките
  • Проучи ги необјаснетите закони на природата и латентните сили во човекот

Теософијата е мудрост што лежи во основата на сите религии, надвор од нивните догми и суеверија.

Кликнете на книга за да ја отворите во PDF.

Полица Вуд
Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Библиотеката на теозофијата (PDF)" Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател