Библиотека за генерална историја на Африка (PDF)

Птицата Санкофа © UNESCO

УНЕСКО започна во 1964 развојот на Општа историја на Африка за да се одговори на широка незнаење во врска со минатото на Африка. За да се задоволат со овој предизвик на реконструкција на историјата на Африка бесплатно на расни предрасуди наследен од трговијата со робови и колонијализмот и да се промовира една африканска перспектива, УНЕСКО апелираше до најголемите африкански и меѓународни експерти од времето . Набљудувани од страна на Меѓународниот научен комитет од кои две третини се од Африка, развојот на осум тома на Општа историја на Африка мобилизираше повеќе од 230 историчари и други специјалисти за повеќе од 35 години. Завршено во 1999, оваа колосална работа имаше големо влијание во Африка и пошироко, во научната и академската заедница, се смета за голем придонес кон разбирање на историјата и Африка историографија.

Кликнете на книга за да го отворите и прочитате PDF.

Полица Вуд
Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Библиотека Општа историја на Африка ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател