Вонредните откритија на Масару Емото

Масару Емото

Преку делата од тоа време кога сè ни се враќа, често зборуваме за нашата креативна моќ. Можеби некои луѓе треба подобро да разберат што значи ова во реални услови. Еден човек ни го даде неоспорен доказ за ова, а сепак сфаќам дека многу малку луѓе слушнале за вонредни дела на д-р Масару Емото.

Тој има докторат од Универзитетот во Јокохама во алтернативна медицина (да, тоа постои во Јапонија) Масару Емото беше во можност да се развие неговиот тим метод на набљудување на вода кристали замрзнати од страна на фотографија. Работел таму скоро 20 години и сега патува низ светот за да ги сподели учењата на неговите откритија, со посебно едукативно внимание за децата. Она што тој беше во можност да се стави под окото на објективот нуди сите конкретна идеја за она што ние веќе се донесени од страна на античките народи на земјата и оние наречен "примитивна" и, исто така, е откриена преку напредокот во квантната физика: размислувањето е силно креативно, веднаш.

Во текот на неговата работа на undulatory флуктуации на вода, г-дин Емото откри "богатство со кое водата може да се изрази". За да се добие неговата кристализација, примероците од водата се замрзнуваат во садовите Петри на -20 ° за три часа. Како резултат на тоа, капките на мраз формираат на површината, на чија круна се појавува кристалот под проекција на светлина. Фотографијата потоа се зема со голема брзина.

Веднаш, тимот на Емото открил дека кристалите биле многу различни во зависност од изворот на водата. Чиста и бела вода, формирајќи убава хармоничен кристали каде застоена вода, отпадни води или уште полошо, не се формираат кристали или многу нецелосни или нехармоничен кристали.

Студијата на богатата разновидност на вода кристали присутни во природна вода - постои богатство во водата од чешма се должи на присуството на хлор - даде идеја на тим на истражувачот да музиката да види што ќе се случи. Ова беше почеток на друга димензија на авантурата која овозможи да ја откријат големата чувствителност на водата на енергијата што ја емитираат мислата, говорот, сликата, музиката ... Со вибрациите тие емитуваат, па дури и едноставни зборови напишани на хартија како "омраза" или "љубов" презентирани на вода се менува со посебен потпис обликот на неговите кристали. Како што вели г-дин Емото, "овие кристали се полни со лекции што треба да се научат за тоа како треба, и треба да живееме".

Откритието е толку едноставно што е подобро да се погледне на сликите отколку на долги говори:

Пристигна таму, изјава е од суштинско значење. Човекот го започнува својот живот како фетус составен од ... 99% вода. По раѓањето е составена од вода 90% и пристигнува во зрелоста, секогаш е течност до 70%. Ако тој живее многу старо, тој ќе се зголеми до 50% вода во неговото тело. Дали сеуште се сомневате дека нашата матрица на животот на оваа Земја, сама составена на површината на 71% од океаните, е нешто друго освен вода?

Во однос на работата на г-дин Емото, замислете малку приемник што вашето тело го претставува за мислите и зборовите на другите или твоите. Замислете што предизвикува слушање музика со ниска вибрација или пасивна апсорпција на насилни и деградирачки слики врз вашето физичко и психичко здравје. Условот започнува таму. И кој го има ова знаење и моќ да дејствува на колективното, може слободно да го употреби за да го вози таму каде што сака. Не се сомневам дека кукларите на светот го имаат ова знаење и дека го користат во изобилие.

Не се сомневам дека имате целосна моќ да се спротивстави на овој вид на агресија и да го препакувате своето битие. Може да се објасни и успехот на позитивното размислување. Ако наместо тоа ќе се жалат на сите видови на злото, да ве најдам грда или несреќна во огледало во утринските часови, можете да се изложуваат часови во понижувачки телевизиски програми, да се удави вашите проблеми биде во хипнотички музика и destructuring, хипнотички и насилни видео-игри, алкохол или дрога, ако наместо сето тоа ќе се прелее на пареа со вршење на позитивно размислување, дури и ако тоа се чини на прв вештачки, резултатите ќе се направи тоа многу брзо се чувствувам.

Ние секогаш се враќаме на тројството обратено во " Будење сама по себе За да се промени природата на нечиј поглед на светот, веднаш се менува природата на чувството што е родено од овој нов изглед и мислата што следи. Можеби тоа може да се додаде во однос на работата на Масару Емото дека водата е вектор од оваа метаморфоза преку неговата способност да ги чувате, репродукција и носат трајно информации во текот на телото.

Ние сме суштински течни и високоприемливи суштества на сите енергии што допираат до нас. Ако тие, најверојатно, ќе ни донесат благосостојба и еволуција, тогаш сè е во ред. Но, во спротивен случај, и за она што го слушам и гледам дека е најизразен случај, можеме во секое време да одлучиме радикално да го смениме начинот на кој живееме. Некои луѓе мислат дека живеат без телевизија, во место каде што природата е присутна и опкружена со мирни и креативни луѓе кои одговараат на она што го сакате за себе, е како да се исклучите од светот. Тоа е токму спротивното. Да се ​​исклучиме од светот е токму да живееме условени од едно општество кое ние не го избравме, но на кое му било дозволено да се зајакне и инвадира секој ден малку повеќе. Таму сме толку далеку од сè што сме дури и далеку од нас.

Спротивно на тоа, да се поврзете со светот, тоа е прво да ја поврати моќта на себе и да не биде предводена од носот, а потоа да се изрази себе си ќе исчезне од ерата кога синџирите кои бевме прашани и оние што ги замислуваме облечени. Да се ​​поврзете со светот е да се вклучите во луцидниот пат што создава друга реалност.

Дали не е тоа време да го прочитате ова, ќе се кредитирање на игра за да ја видите на компанијата како се движат структура во целост, со стагнација точка, постојано поставување на точка во најмала рака на неговите тркала за водење на заедно парчиња преку трендови кон целните цели. Овие цели не се ваши, туку ќе ги одговорите по навика, со чувство на неизбежност, на неизбежност. Ако некој даде подот на секој дел од структурата, на секој поединец, огромното мнозинство би изразувало страдање за да го одобри тешката обвивка што структурата ја ставила на грб. Масару Емото би рекол дека "водата на телото е валкана".

Структурата, општеството, ги користи и ги злоупотребува сите средства за да ја насочи својата мисла и да ви донесе онаму каде што сака во интерес на неколку суштества ослободени од сета емпатија. Вие сте слободни, апсолутно и сосема слободни да одберете да живеете во "валканите води" што сте ги создале во вас или да одлучите за големото внатрешно прочистување и новиот здив на животот што ќе ви го понуди. Се повеќе и повеќе луѓе го направиле овој избор, а критичната маса над која човештвото ќе се качува, е постигната.

Да го оставиме зборот на Масару Емото: "Она што го знаеш од дното на твоето срце е навистина можно. Ние го правиме тоа можно со нашата волја. Она што го замислуваме во нашиот ум станува наш свет. тоа е само една од безбројте работи што ме научи водата. "

братски

© Испраќач - 1er Јули 2011 - http://www.urantia-gaia.info> Овој член е дозволен за копирање само под услов целиот текст да биде почитуван и изворот да се цитира.

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Вонредните откритија на Масару Емото" Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате ...

Следете нè на социјалните мрежи!

Испратете го на пријател