Во античко време, Египќаните го измислиле тестот за бременост и контрацепција

Обоениот кондом за постелнина, натопен во маслиново масло
Ви благодариме за споделување!

Може да бидете скептични во врска со овој тест за бременост но навистина постои. Не само што има илјадници години овие паметни луѓе нашле природни лекови за лекување на речиси сите болести со нивните мешавина на билки, зачини, храна ... но тие, исто така, се чини дека се најде тест за бременост куќа која всушност функционира

Како да го направите овој тест за бременост?

Техниката е многу едноставна. Ние се стави пченица и јачмен во чаша, жената во прашање урина потоа на семиња, покривање на чаша со крпа и се врати следниот ден. Ако семето изникне, таа е бремена и ако не се никне, таа не е. Тие дури тврдеа дека можат да утврдат дали е тоа момче или девојка ако е тоа јачмен или пченица што најмногу никнува. Истражувачите ја тестирале оваа техника во 60 години и откриле дека е точна за 70%.

Оваа техника се чини дека е точна како и моменталните техники, особено кога станува збор за евтин тест за бременост. Овој стар тест работи на истиот принцип како и модерен, постои хемиска реакција која е присутна само кога жените се бремени.

Како што можете да видите овој тест е многу едноставен за извршување и треба да ви заштеди пари. Имаме многу да научиме од античките Египќани и од нивната природна медицина. Првите траги на кондоми ги наоѓаме во 1350 BC во Египет. Кондомот тогаш беше составен од обоени ленени, натопени во маслиново масло. Тоа беше користено на мумии од амбалатори, но не знаеме дали тоа било поради свети или сексуални причини. Постои и познавање на кондоми направени од цревни мембрани на овци, најчесто употребувани против заразни болести.

За да се спречи бременоста, апчиња за контрацепција најчесто се користат се состои од хормони (естрогени) има за цел да го инхибираат дел од мозокот (комплексот хипоталамо-хипофизата) и со тоа да го спречат развојот на фетусот. Древните Египќани се чинеше дека го разбраа ова затоа што користеа домашни таблети. Со comminuting калинка семиња, произведени од страна на восок мали контрацептиви конуси. Всушност, плодот на калинката содржи природен естроген!

И тоа не е сè. Египќаните исто така користеле креми кои може да се споредат со нашите сегашни спермициди. Меша со мед, датуми или други супстанции изметот на крокодили или слонови редовно се користи во рамките на пропишаните масти и мелеми, тука во близина 3800 години од страна на египетски лекари. Ферментацијата направи одлични спермициди.

- Види повеќе на: http://sain-et-naturel.com/voici-comment-les-anciens-egyptiens-faisaient-le-test-de-grossesse.html#sthash.i6Uoymfp.SPPT03Z6.dpuf

http://leplus.nouvelobs.com/contribution/2227-contraception-les-egyptiens-avaient-tout-invente.html

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Во античко време, Египќаните измислиле ..." Пред неколку секунди