Електромагнетни бранови на уредите одговорни за нашите болести?

Електромагнетни полиња_
Ви благодариме за споделување!

Во јули 1976 САД добија многу специјални честитки за нивното Двогодишнигодишен од Советскиот Сојуз. Во тој момент, светските комуникациски системи во групата 3 во 30 megahertz одеднаш наидоа на значително мешање од исклучително моќните советски предаватели кои одеднаш беа активирани. Овие предаватели ги продолжуваат своите емисии до ден-денес. Рејтингот на моќноста на овие предаватели варира, но скалата на вредности е неколку стотици мегавати, со номинална моќност на мегавати 100.
Овие моќни предаватели прекар и за "woodpeckers" поради неговата карактеристика на модулација сигнал на рецепција, тоа е да се каже дека на примениот сигнал е звукот на "јавна" многу слично на клукајдрвец удирајќи парче дрво од клунот.

Неколку нации протестираа, но моќните сигнали продолжија и до ден-денес, единствениот советски одговор беше да се додаде систем "емитуван спектар", така што предавателот не останува премногу долго на одредена фреквенција, но периодично се префрлува на други фреквенции.
Овие предаватели очигледно никогаш не биле наоѓани токму од американската разузнавачка служба, но нивните зраци имаат многу карактеристики на радарот над хоризонтот [OTH, over-the-horizon], тие се класифицирани со ОТ радари од страна на американската разузнавачка служба, и несомнено може да ја изврши оваа мисија и други многу интересни што американските разузнавачки служби не ги проучувале.
"Советската воена сила" на Одделот за одбрана (1985, p.45) го покажува директното вкрстување на радарските зраци на САД од Pivert кои се користат во OTH улогата. Покрај тоа, се прикажува и дополнителен "скенер" зрак кој може да се скенира преку "решетка" на раскрсници над САД, формирана од интерференцијата на брановидноста на двата главни Pivert зраци.
Прво, тие можат да се користат во конвенционален OTH радарски режим, бидејќи нивните зраци го следат брановодот од јоносферата на Земјата и се навиваат околу Земјата. Во овој режим тие можат да детектираат бомбардери и проектили, било во нивната фаза на започнување или во нивната раса.
Овие скаларен мешање мрежа оружје може да се користи за напад врз биолошки целата популација во насочени област, овој аспект не е развиена во овој извештај, јас само ќе кажам дека електромагнетните сигнали модулација (екстремно ниски фреквенции) заклучен во 10 Херц фаза и помалку често се откриваат на повеќе Pivert фреквенции истовремено. Во насочената област, оваа модулација - која е доволно посилна од Шуманската резонанца на магнетното поле на Земјата - ќе резултира со одреден процент на мозоци да бидат "принудени тренинг". Во овој случај, овие човечки мозоци се "синхронизираат" со Pivert сигналите, така што повеќе кохерентни фреквенции се заклучени во фаза во нив. Тоа е, конзистентни и повеќекратни ЕМ канали сега постојат директно во овие обучени мозоци. Во овој момент, проширувањата на Фурие сега можат да се користат за геометриски напади на одредени области на мозокот. Освен тоа, со проширувањата на Фурие, скаларните ЕМ обрасци на болести можат да се модулираат на брановите [превозникот]. Специфичните биолошки ефекти може да се предизвикаат по волја во обучените популации, ограничени само од состојбата на советската технологија што се користи за нивно напад. Можни ефекти вклучуваат: инстант смрт, срцев удар, сериозни емоционални пореметувања, внатрешните контроли загуба функции, болест, оштетување на имунолошкиот систем, па дури и локации на мисли, чувства и идеи кои се интерпретираат од страна теми се нивни.
Додека дискусијата за ова поле е надвор од опсегот на моето знаење, биолошките аспекти на предавателите на Пивертс се ужасни. Јас би се ограничил да кажам дека, во илјадници експерименти, комуникацијата помеѓу живите организми од биофотоните.

Системот за комуникација со фотонски зрачења е широко користен од растенијата, како што се огноните, но и од животните.

Факт е дека пчелите или термитите на истата група комуницираат едни со други. Истражувачите покажаа дека оваа комуникација е направена од електромагнетни сигнали.

Исто така, знаеме дека инсектите можат да комуницираат едни со други на долги растојанија со емитување мириси, молекули наречени феромони. Така може да се сретнат машки и женски молци дури и ако се далеку од милји. Но биологот П.С. Калахан открил дека ги лоцира овие феромони со откривање на фотоните што тие ги испуштаат во брановата должина на инфрацрвен.

Биофотонската комуникација е потврдена помеѓу нервните клетки од биохемичарот Хелмут А. Фишер. Тој покажа дека овој процес се случи во прилог на пренос на хемиски медијатор помеѓу синапсите, овие проширени клеточни екстензии. (Фотони како предаватели за интра-и меѓуклеточна биолошка и биохемиска комуникација, Изградба на хипотеза, Х. А. Фишер, во електромагнетни био-информации, 1989, Урбан и Шварценберг)

Искуства на В.П. Казначев Благодарение на Том Бирден
Искуство на В. П. Казначеев
Благодарение на Том Бирден

Искуствата на Казначев

Од 1974, д-р П. Vlail Kaznacheev (или Kaznacheyev) и неговиот истражувачки тим (С. Stschurin Л Михајлова, итн) на Институтот за клиничка и експериментална медицина во Новосибирск во Русија, истакнувајќи фотонски комуникации помеѓу клетките.

Клетките се ставаат во запечатена цевка каде што се нурнати во хранлив раствор. Во близина е уште една запечатена цевка со клетки од истото биолошко ткиво. Кога една од културите е нападнат од вирус или труење, се открива дека клетките на соседното шише, иако се заштитени од хемиско пренесување преку ѕидот на колбата, стануваат болни за своја страна. Ова е доказ дека клетките испраќаат информации до други клетки.

Условите за успех на овој експеримент се следните. Се случува во темнината. Оптичкиот прозорец помеѓу двете цевки мора да биде кварц. Времетраењето на контактот мора да биде поголемо од 4 или 5 часови и ако е можно 48h. Ефектот се јавува по околу 18 часа во 70% од случаите. Тоа не се случи ако оптичкиот прозорец е стакло, кој го спречува ултравиолетовото. По повеќе од 12'000 експерименти, овие истражувачи покажа дека комуникацијата помеѓу клетките се врши со помош на ултравиолетово зрачење на бранова должина во nm 220 360 nm (референца, рускиот потпретседател Kaznacheev, ЛП Михајлова, Ultraweak зрачење во интеракции на клетките, 1981, Наука - Видете Том Бирден, вонредна биологија).

Казначев покажа дека речиси секој вид на болест и смрт на клетките може да се пренесе електромагнетички. Kaznacheyev пријавени ефект во близина на ултравиолетови, експериментатори на Универзитетот во Марбург во Западна Германија повтори експерименти во инфрацрвена.

Резултатот е дека самите фотони можат да носат шеми на болест и смрт помеѓу клетките. Скаларна ЕМ технологија овозможува синтеза на реалниот потенцијален модел (кој по сите претставува вкупна контрола на полнење и дистрибуција на полнеж, а со тоа и биохемија во клетката) на одредена болест или смртоносен механизам. И други механизми беа поттикнати од експериментите на Казначев.

Д-р Поп од Западна Германија објави анализа на виртуелниот фотонски систем за контрола на господните клетки. Бидејќи скаларниот ЕМ претставува намерен поредок на протокот на виртуелната честичка во специфични модели, главниот систем за контрола лесно може да се проникне со скаларни техники за да се предизвикаат болести и нарушувања по желба ...

ИЗВОР: http://voltair.free.fr/scalar/scalaire.htm

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Електромагнетните бранови на уредите ..." Пред неколку секунди