Знаењето и знаењето на училиштето на мистериите и духовноста

Окото на Хорус

Ние поминуваме низ овој извештај за да нè интересираме во целата симболика позади окото на Хорус. Пред поплавата, цивилизацијата наречена Атлантијци беше многу напредна, и технолошки и духовно. Свештениците од Наакал откриле дека земјата живеела како еден од последните моменти на еден од нејзините циклуси и потоа предвидела огромна катастрофа. Иако малку слушаа, почнаа да градат лакови заштитени со електромагнетни полиња кои можат да навлезат и да го уништат секој материјал. Додека го направија својот пат кон исток, земјата почна да трепери во годината 10900 п.н.е. и ги избриша сите знаци на цивилизација. Овој настан беше ре-транскрибиран во сите свети книги на светот. Далеку од материјалистичка цивилизација, тие забележаа технолошки напредок во асоцијација со степенот на еволуцијата на душата.

За нив, Човекот реинкарнира повторно и повторно да ја развива својата душа преку мудрост и знаење во овој дуалистички свет. После многу животи, душата конечно ќе разбере дека рамнотежата е во центарот на сè и дека сè што постои, мора да се почитува. Така пристапува до сознанието дека единствено неутрално чувство е љубовта. Зодијакот на Дендера покажува дека ова учење кореспондира со космички циклус, односно дванаесет зодијачни ери. Со целосна револуција, сончевиот систем го прима зрачењето на секоја од дванаесетте соѕвездија и за време на овој, духот се реинкарнира 700 пати во тела со различни параметри секој пат. Низ Нил постоеле религиозни центри кои биле нарекувани чакри и биле посветени на настава во фаза на генеза. Секој од четирите храмови бил посветен на различни фази на постоење на ист бог со различни имиња и симболи. Сето ова сугерира дека тие всушност биле монотеисти.

Свештениците беа високо почитувани и способни да го водат својот народ додека ги насочуваат примитивните сили на природата. Тие ги научиле своите ученици за процесите на возвишеност преку реинкарнација, уметност, филозофија, наука и самоконтрола. Научија да го почитуваат сето она што постоело и следело интензивна физичка, ментална и духовна подготовка. Тие дадоа најмалку дваесет и една година од својот живот во нивната формација во која тие ги следеа учењата во различни храмови кои опфаќаа различни часови и каде што завршија со полагање на испитите. Секој од овие храмови имал три нивоа на информации кои им дозволиле да бидат откриени кај мажи кои не биле на исто ниво на еволуција. На нивните ѕидови, мажи со глави на животни биле симболизирани за да се истакне секоја од карактеристиките на второто во функционирањето на духовноста.

Во секој од храмовите имаше и знаци врежани во каменот што беа разбирливи само од првосвештениците и тоа одговара на третото ниво. Окото на Хорус, всушност, беше симбол кој ја претставува оваа каста на свештениците на кои се одмори египетската цивилизација, но тоа беше и амблемот на тајната школа. Неговата цел била да покаже дека низ очите било можно да се види потеклото на животот и да се согледа божествената волја, Божјата сила. Тоа е силата преку која умот се концентрира во материјата и се ангажира во експериментирањето на свеста. Очите се исто така симбол на двојност, бидејќи левото око би било чувствително на она што е негативно, додека десното око би било чувствително на позитивното, што овозможува да ја пронајдеме вистината со споредување на елементите кои се спротивставуваат. Тие произведуваат светлина на виталната енергија што ја прави можноста за разузнавање и разбирање на светот.

Окото на Хорус е окото кое гледа сè. Тие знаеја дека реалноста е составена од седум вибрациони нивоа кои кореспондираат со различни нивоа на моќ и сила. Така, телото е составено од седум чакри и мислеа дека секој човек користел само еден од нив за време на неговото инкарнација според нивото на еволуцијата на неговата свест. Пирамидите што биле изградени би биле користени за да ја канализираат енергијата на земјата за да им помогнат на иницијаторите да го достигнат седмото ниво на свест што би било крајната состојба. Затоа е преку двојноста на животот дека човекот успева да помине низ фазите на еволуцијата наоѓајќи состојба на рамнотежа. Така, дури и замките на нашиот пат ни дозволуваат во апсолутно да можеме да развиваме.

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Знаењето и знаењето на училиштето на ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател