Функција на африканката во општеството
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Приказната за црната жена и нејзината фризивна коса
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Кенискиот одговорен за Google работи на развивање на африкански потенцијал на интернет
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Матријархија во Африка
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Таофик Окоја
Еден нигериски лансира линија на црни кукли што ја детонира Барби
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Yaa Asantewa, кралица мајка на империјата Асанте
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Пријавете се за да станете член на Afrikhepri и да ги отклучите сите статии
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Кој беше Кенија Вангари Мута Маатаи?
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Овие изветвени црни убавини - д-р Кади Си Бизе
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Хариет Тубран, активист за правата на Афроамериканците и жените
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Ама Мазама, специјалист по лингвистика, африкански религии и историчари
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Виола Дејвис стана прва црна да ја освои наградата за најдобра актерка
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Akissi Kouamé, првата жена генерал во армијата на Брегот на Слоновата Коска
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!