Претплатете се на нашите ажурирања

Амината Траоре реагира на француските интервенции во Мали и во Централна Африка

Амината Траоре реагира на француските интервенции во Мали и во Централна Африка

Една година по почетокот на интервенцијата на Серал, писателот и политичар Амината Траре реагираше за „20 минути“ на француските интервенции во Мали и Централноафриканската Република. Амината Траоре, поранешен министер ...

Прочитајте повеќе

Јужна Африка станува првата африканка која лансира авиокомпанија

Јужна Африка станува првата африканка која лансира авиокомпанија

Бизнисменката во Јужна Африка, Сиза Мзимела, станува првата африканка што започна авиокомпанија со креирањето на летај синиот кран. Претседател и извршен директор на South African Airways (ССА) од ...

Прочитајте повеќе

Лупита Нјонг'о гласаше за најубава жена во светот по списанието People

На прашањето од Мадам Фигаро, Лупита Нјонг'о се сеќава дека се запрепасти кога минатата година беше изгласана за најубава жена на светот од магазинот „People“ минатата година. Искачувањето на Лупита Нјонг'о ...

Прочитајте повеќе

Кралицата Зинга од Ангола, отпорна на португалската колонизација

Кралицата Зинга од Ангола, отпорна на португалската колонизација

Кралицата Зинга (ingинга) од Ангола, ја обележа историјата на еманципацијата на африканските жени пред еден час, пред доаѓањето на португалските колонизатори во црна Африка. Ана Зинга беше последната кралица ...

Прочитајте повеќе

Принцезата Јенного

Еднаш, одамна, во историјата на кралството Моого, античка историја, заборавена во праисторијата на светот, жива историја, преживеана во сеќавањето на мажите, а ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 5 1 2 ... 5

ОДГОВОР ДО КОМЕНТАРИ

НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

32.7K
Кликнете за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 3 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател