вторник, 7 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Негро-африкански цивилизации од професорот Кови Гомез

Негро-африкански цивилизации од професорот Кови Гомез

Археолозите кои се обидуваат веќе неколку децении да ги разјаснат условите за појава на цивилизацијата на фараонот Египет на крајот на петтиот милениум (Фред ВЕНДОРФ, Брус ВИЛИЈАМС ...

Прочитајте повеќе

Историјата на африканската филозофија

Историјата на африканската филозофија

Една од парадоксите што долго време ја парализираа африканската филозофија (напишана на француски, англиски, португалски, германски, арапски, па дури и на ендогени јазици уште барем од првата половина на ...

Прочитајте повеќе

Почит кон Чеих Анта Диоп

Почит кон Чеих Анта Диоп

7 февруари 2014 година. Денес се навршуваат 28 години откако нашиот благословен предок и добротвор Чеик Анта Диоп се врати во својата Ка. И како и секоја година, ќе го одбележиме неговото сеќавање, ...

Прочитајте повеќе

Еднаквост на човечките раси, Антонор Фирмин

Еднаквост на човечките раси, Антонор Фирмин

Во 1885 година, Антонор ФИРМИН, роден и образуван на Хаити, училишен инспектор во Кап-Хаитиен, напиша ужасен поредок против овие псевдо-научници кои ја поддржуваа тезата за нееднаквоста на „расите ...

Прочитајте повеќе

Учењето на Тиерно Бокар

Учењето на Тиерно Бокар

Видливиот свет е само гигантско богатство на параболи, книга со слики што треба да се дешифрира. Но, мора да знаете како да интерпретирате. Тиерно ги сака своите ученици - неговите „внимателни браќа“ - ...

Прочитајте повеќе

Иван Ван Сертима се награди за историското препишување на човештвото

Иван Ван Сертима се награди за историското препишување на човештвото

Иван Ван сертима роден во Гвајана, е многу почитуван антрополог на универзитетот Рутгерс кој предизвика вистински земјотрес во 1977 година со објавувањето на неговата работа Тие ...

Прочитајте повеќе

Божествени закони по редослед на прогонетите

Божествени закони по редослед на прогонетите

Брули Буабер измислил азбука од 448 моносилабични пиктограми, способни да ги репродуцираат сите човечки звуци. За таа цел, тој посочува дека „важно е Африканците да имаат ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 2 1 2

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател