недела, 29 март 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Библиотека на окултизам и езотеризам (PDF)

Библиотека на окултизам и езотеризам (PDF)

Окултизмот (од латинскиот окулт, „скриен, таен“) ги означува сите окултни уметности и науки (алхемија, астрологија, магија, дивинација, окултна медицина) допирајќи ги тајните на природата, што не е ...

Прочитајте повеќе

Образование во библиотеката во Њу ејџ (PDF)

Образование во библиотеката во Њу ејџ (PDF)

Образованието е целосен банкрот затоа што му дава приоритет на технологијата и не е во состојба да ги реши нашите психолошки конфликти. Вистинското образование мора да помогне да расте и ...

Прочитајте повеќе

Библиотека за езотерично христијанство (PDF)

Библиотека за езотерично христијанство (PDF)

Езотеричното христијанство, познато и како херметичко христијанство или мистично христијанство, е збир на духовни струи кои го сметаат христијанството како религија на мистеријата, а го потврдуваат постоењето и поседувањето на одредени езотерични учења или ...

Прочитајте повеќе

Општа историја на библиотеката на Африка (PDF)

Општа историја на библиотеката на Африка (PDF)

УНЕСКО започна во 1964 година изработката на Општата историја на Африка за да се поправи општото незнаење за минатото на Африка. За исполнување на овој предизвик кој се состоеше во обнова на ...

Прочитајте повеќе

Библиотека на религии (PDF)

Библиотека на религии (PDF)

Религијата доаѓа од латинското поврзување (религиозно) и затоа треба да биде средство за социјална кохезија, наместо синоним за поделби и конфликти. Затоа што она што треба да го задржиме ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 2 1 2

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Напредување на „Ковид-19“ ширум светот

Пријавете се на вашата сметка подолу

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

0
Не
Не
ok
fr-FR
https://afrikhepri.org/wp-content/plugins/voice-to-search/includes/images/microphone-icon.svg
https://afrikhepri.org/wp-content/plugins/voice-to-search/includes/images/microphone-icon-recording.svg
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Испратете го на пријател