Самаџи: „Маја, илузија на себе“ (повеќејазични видеа)

Самаџи: „Маја, илузија на себе“ (повеќејазични видеа)

Основната цел е да се разбуди светот, да се разбуди човечката свест до неговиот целосен потенцијал со враќање на рамнотежата меѓу нашите внатрешни светови и надворешните светови. Во текот на ...

Прочитајте повеќе

Општа историја на Африка (Видео)

Општа историја на Африка (Видео)

Зошто денес зборуваме за глобална Африка, а не за глобализирана Африка? Бидејќи Африканците покажаа извонреден капацитет за крос-култура, со други зборови да ја задржат сопствената култура, ...

Прочитајте повеќе

Како светот стана евтин? - Рај Пател (видео)

Како светот стана евтин? - Рај Пател (видео)

Рај Пател, роден во Лондон во 1972 година, е американски економист, писател, истражувач, учител и политички активист со британско потекло. Специјалист во кризата со храна, тој има постигнато значајно озлогласеност ...

Прочитајте повеќе

Трите патеки на преродбата Камит (Видео)

Трите патеки на преродбата Камит (Видео)

Да се ​​навратиме на нашите традиции, на нашите култури, на нашите филозофии, на нашиот начин на живот, на нашите политички системи, на нашата економија. Сосема едноставно, да се вратиме на себеси, пред да биде доцна.

Прочитајте повеќе

Големата пирамида K2019-Фехми Красниќи (Видео)

Големата пирамида K2019-Фехми Красниќи (Видео)

Многу аспекти, опишани како „детали“, повеќе или помалку доброволно се оставени настрана од страна на експерти од сите ленти. Сепак, токму деталите го доведуваат во прашање целина ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 5 1 2 ... 5
fr Français

Неодамнешни членови и соработници

; .
Февруари 27, 2020
; .
Февруари 26, 2020
; .
Февруари 25, 2020
; .
Февруари 23, 2020
; .
Февруари 22, 2020

Пријавете се на вашата сметка подолу

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста