Говор на Малком X

Кога сакате нација, тоа се нарекува национализам. Кога белците на САД се најдовме еден на друг.

Повикот на Томас Санкара за самоопределување

Кој учи дека мора да се приклучиме во нашите корени, да се вратиме во нашите духовни извори и.

Говор на Хуго Чавез на Генералното собрание на ОН на 61

Претставници на владите на светот, здраво на сите. Пред сè, би сакал со почит да покани.

Говор на Хаила Селасие на АУ во 1963 и 64

Пред неколку илјади години, на овој континент постоеја просперитетни цивилизации. Овие.

Говор од Амилкар Кабрал

Јас ќе разговарам со вас едноставно и што е можно пократко за нашата позиција, на.

Говор на Мартин Лутер Кинг "Имам сон" 5 (100)

Денес ви велам, моите пријатели, иако моравме да се соочиме со тешкотиите.

Некролог: "Кофи Анан во историјата отиде како голем хуманист" 5 (1)

Почитување на човековите права, еднаквост на правата меѓу мажите и жените,

Приклучи се на Фондацијата Африкхепри 5 (2)

Afrikhepri е културна платформа на јавното комунално претпријатие за споделување знаење. Тоа не функционира.

Традиционален главен, панафриканство и демократија

Мојот предмет почнува со приказна за жива историја. Ова е приказна во која се наведува.

Говор на Нелсон Мандела (1994)

Дојде време да се излечат раните. Времето за пополнување на празнините што.

Порака од Маркус Гарви од затворот Атланта, 10 Февруари 1925

Задоволство ми е да ви кажам дека вашиот смирен слуга е исто така среќен што страда.

Говор на кралот Gbehanzin на 20 јануари 1894

Придружници на несреќа, последните верни пријатели, знаете под кои околности, кога Французите сакаа да го монополизираат.

Маркус Гарви стихови

Ние мора да ја напуштиме оваа луда идеја дека можеме да ги пречекориме нашите раце и да чекаме.

afrikhepri@gmail.com

Испратете го на пријател