понеделник, 30 март 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Повикот на Томас Санкара за самоопределување

Повикот на Томас Санкара за самоопределување

Оној што учи дека мора да се повлечеме од нашите корени, да се вратиме на нашите духовни и историски извори за да ја вратиме нашата виталност. Санкара, човекот на повторното раѓање. САН: Средствата се вратат. КА: претставува ...

Прочитајте повеќе

Говор на Уго Чавез на 61-то Генерално собрание на Обединетите нации

Говор на Уго Чавез на 61-то Генерално собрание на Обединетите нации

Здраво, сите од владите во светот. Како прво, многу со почит би ги поканил оние што не ја прочитале оваа книга да ја прочитаат. Ноам Чомски, еден од Американците ...

Прочитајте повеќе

Говор на Хаиле Селаси во АУ во 1963 и 64 година

Говор на Хаиле Селаси во АУ во 1963 и 64 година

Пред неколку илјади години, на овој континент постоеја просперитетни цивилизации. Тие во никој случај не беа инфериорни во однос на оние што тогаш постоеја на други континенти. Африканците беа ...

Прочитајте повеќе

Некролог: „Кофи АНАНН се спушти во историјата како голем хуманист“

Некролог: „Кофи АНАНН се спушти во историјата како голем хуманист“

Почитување на човековите права, еднаквост на правата меѓу мажите и жените, борбата против ХИВ / СИДА ... се сите активности предводени од Кофи АНАНН, поранешен генерален секретар на ...

Прочитајте повеќе

Говор на кралот Gbehanzin на 20 јануари 1894

Говор на кралот Gbehanzin на 20 јануари 1894

Придружници на несреќа, последни верни пријатели, знаете во какви околности, кога Французите сакаа да ја грабнат земјата на нашите предци, решивме да се бориме. Тогаш бевме сигурни ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 2 1 2

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Напредување на „Ковид-19“ ширум светот

Пријавете се на вашата сметка подолу

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

0
Не
Не
ok
fr-FR
https://afrikhepri.org/wp-content/plugins/voice-to-search/includes/images/microphone-icon.svg
https://afrikhepri.org/wp-content/plugins/voice-to-search/includes/images/microphone-icon-recording.svg
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател