петок, 10 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Научно објаснување за чудесни исцеленија и моќта на молитвата

Научно објаснување за чудесни исцеленија и моќта на молитвата

Намерата е фундаментална во целата лекување. Молитвата е најочигледниот израз. Намерата ќе има капацитет да пренесува прецизни информации на енергетското поле. На пример, ...

Прочитајте повеќе

Ошо, современиот мистик кој ја носи мудроста на античките времиња

Ошо, современиот мистик кој ја носи мудроста на античките времиња

Ошо е современа мистика која ја носи мудроста од античко време за да одговори на прашањата на мажите и жените денес. Таа фрла светлина врз суштината на сите ...

Прочитајте повеќе

Библијата, копија или континуитет на сумерските текстови?

Библијата, копија или континуитет на сумерските текстови?

Етимологија на зборот Апокалипса Од латинската апокалипсија (откровение), самата позајмена од античката грчка апокалупсија (откриена), доаѓајќи од грчкиот глагол калупуто (да се скрие), на која му претходе префиксот на лишување апо. Буквално „некриена“, и ...

Прочитајте повеќе

Според неодамна откриениот ракопис, Исус бил црн и со африканско потекло

Според неодамна откриениот ракопис, Исус бил црн и со африканско потекло

Тим археолози од универзитетот Тел Авив открија колекција на антички ракописи во регионот на Западниот Брег, во близина на пештерите Куман, каде што ракописите на ...

Прочитајте повеќе

Зошто во црна Африка ги нарекуваме Еид ал-Ада, Табаски?

Зошто во црна Африка ги нарекуваме Еид ал-Ада, Табаски?

Еид ал-Адха (на арапски Аيد الأضحى, „празник на жртва“) или Аīд ал-Кабир (العيد الكبير „големиот празник“, наспроти Еид ел-Фитр наречен аïд ел-сегир, или малку аï). , е ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 9 1 2 ... 9

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател