Наскоро патиштата во био-битумен базирани на микро-алги?

Веќе се користи за производство на биогориво, пластика или козметика, микроалги.

Гана ја гради најголемата соларна централа во Африка 5 (1)

Гана ќе инаугурира 2015 во октомври, најголемата соларна централа во Африка. Со еден.

Нигерија создава вегетаријанци, компанија за собирање и рециклирање отпад

Wecyclers нуди иновативна услуга за рециклирање базирана на велосипеди и компјутерски систем.

И Африка ја вршеше својата зелена револуција?

Проектот за соларни патишта се состои од покривни патишта, тротоари и паркинзи со плочи.

Payeng, човекот што самиот садел сама 5 (100)

Еве ја приказната достојна за приказна или стара индиска легенда. Тоа е оној на Пејенг.

10 пронајдоци кои можат да го револуционизираат екологијата 5 (10)

Фотоволтаична енергија, приливни турбини, хибридни автомобили ... во Франција овие иновации едвај слетаа. Во Силикон.

Приклучи се на Фондацијата Африкхепри 5 (2)

Afrikhepri е културна платформа на јавното комунално претпријатие за споделување знаење. Тоа не функционира.

Пјер Раби - Трпеливоста што те прави среќна

Француски селанец, писател и мислител со алжирско потекло, Пјер Рахи е еден од пионерите на земјоделството.

Да го едуцираме афро-граѓанинот да биде одговорен за неговата околина

Во 1980, Рене Думонт напиша: „Заштитата на животната средина ќе бара огромна, широко распространета кампања за образование.

На 8 предлози на Пјер Раби да живеат грижи за животот

Планетата земја е до ден денес единствената оаза на животот што ја знаеме.

Новиот велосипед го прави својот изглед на пазарот: бамбус велосипед

На пазарот се појавува сосема нов велосипед: Бамбус велосипед. Идејата.

Во Кенија, една жена ја претвора пластиката во злато

Помалку од 30 години, Лорна Руто создаде и работи ЕкоПост, млад МСП.

Дрвјата ја делат храната меѓу нив по корени

Во последниве години, неколку студии покажаа постоење на мрежа помеѓу растенијата, наречена ".

afrikhepri@gmail.com

Испратете го на пријател