сабота, 4 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Како старите телефони се рециклираат во златни шипки

Како старите телефони се рециклираат во златни шипки

Ова прашање се поставува сè повеќе: што да правиме со нашите стари електронски уреди? Една компанија во Белгија го најде решението: ги обновува скапоцените метали (особено златото) ...

Прочитајте повеќе

Наскоро патиштата во био-битумен базирани на микро-алги?

Био-битумен базиран на микро-алги

Веќе се користат за производство на биогориво, пластика или козметика, микроалгите се претставени како сериозна алтернатива на нафтата. Во оваа перспектива, микроалгените се користат за ...

Прочитајте повеќе

Гана за изградба на најголемата соларна централа во Африка

Гана за изградба на најголемата соларна централа во Африка

Гана ќе ја инаугурира најголемата соларна централа во Африка во октомври 2015 година. Со производствен капацитет од 155 MW, земјата чија економија рапидно расте (...

Прочитајте повеќе

Нигерија создава вегетаријанци, компанија за собирање и рециклирање отпад

Нигерија создава вегетаријанци, компанија за собирање и рециклирање отпад

Wecyclers нуди иновативна услуга за рециклирање базирана на велосипеди и компјутерски систем. Таа е прилагодена на потребите на жителите на неформалните области. Така придонесува за ...

Прочитајте повеќе

И Африка исто така ја правеше својата зелена револуција?

И Африка исто така ја правеше својата зелена револуција?

Проектот Соларни патишта се состои од покривање на патишта, тротоари и паркинзи со сензори. Тековната кампања на Индигого планира да собере 1 милион долари. Соларни панели, ...

Прочитајте повеќе

10-те пронајдоци што можат да ја револуционизираат екологијата

10-те пронајдоци што можат да ја револуционизираат екологијата

Фотоволтаична енергија, приливни турбини, хибридни автомобили ... во Франција, овие иновации едвај пристигнаа. Во Силиконската долина, тие веќе биле, а истражувачите работат на нови „зелени технологии“ ...

Прочитајте повеќе

Едуцирајте ги афро-граѓаните да бидат одговорни за нивната околина

Едуцирајте ги афро-граѓаните да бидат одговорни за нивната околина

Во 1980 година, Рене Думонт напиша „заштитата на животната средина ќе бара огромна кампања за општо образование, исто како хигиената или неухранетоста“. Овој аларм за плачење од човек кој не ...

Прочитајте повеќе

Пјер Раби - Трпеливоста што те прави среќна

Пјер Раби - Трпеливоста што те прави среќна

Земјоделец, француски писател и мислител со алжирско потекло, Пјер Рахи е еден од пионерите на еколошкото земјоделство во Франција. Таа брани начин на општество што повеќе го почитува мажот и ...

Прочитајте повеќе

На 8 предлози на Пјер Раби да живеат грижи за животот

На 8 предлози на Пјер Раби да живеат грижи за животот

Земјата на планетата е датум единствената оаза на животот што ја знаеме во срцето на огромната пристрасна пустина. Грижете се за тоа, почитувајте го неговиот физички и биолошки интегритет, ...

Прочитајте повеќе

Во Кенија, една жена ја претвора пластиката во злато

Во Кенија, една жена ја претвора пластиката во злато

На возраст од помалку од 30 години, Лорна Руто го креираше и насочува ЕкоПост, млада кенијска МСП која го претвора пластичниот отпад во материјали. Неограничена вена што ја правите ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 2 1 2

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Напредување на „Ковид-19“ ширум светот

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Оваа статија е веќе споделена 77 пати!
Кликнете овде за да ја објавите вашата статија исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател