Доблестите на папаја

Доблестите на папаја

Папаја, ова егзотично овошје кое главно се конзумира во сок, содржи ензими способни за растворање на површинскиот слој на кожата. Така може да ги направи брчките помалку видливи….

Прочитајте повеќе

Три растенија за да ве натерате да престанете да пушите дефинитивно

Три растенија за да ве натерате да престанете да пушите дефинитивно

Зошто да престанете да пушите? Штетните ефекти на тутунот врз телото се познати, добро документирани и широко рекламирани - респираторни патологии - кардиоваскуларни заболувања - предвремено стареење - уништување на мембраните итн.

Прочитајте повеќе

Доблестите на акаи Бери за детоксикација на вашето тело

Доблестите на акаи Бери за детоксикација на вашето тело

Пронајдена главно во амазонската дождовна шума во Бразил, акаи Бери со векови се користи од страна на локалното население како средство за прочистување на нивното тело, детоксикација во длабочина ...

Прочитајте повеќе

Американските истражувачи развија пилула за контрацепција за мажи

Американските истражувачи развија пилула за контрацепција за мажи

Американски истражувачи развија растворлива, брзо дејство, реверзибилна молекула која ја намалува активноста на хипофизата и го блокира производството на сперма. Контрацептивната пилула за ...

Прочитајте повеќе

Реики и тајната на исцелување

Реики и тајната на исцелување

Реики е терапевтски пристап со употреба на Универзална витална енергија, „Реи Ки“ на јапонски јазик. Оваа терапевтска пракса овозможува канализирање на виталната енергија на универзумот. За ова, специфични обреди за ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 12 1 2 ... 12

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

ФАЛА ШТО СПОДЕЛИ

Кликнете тука за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 7 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател