Срдекот на црниот човек - Ален mabanckou

Ален Мабанкуу во голема мера придонесува за промоција и промоција на француската литература.

Друга приказна - Клод Риббе

Од петнаесеттиот век, Франција, како и другите земји во Европа, се осмели.

Отпаднат без ограничување 5 (100)

Ново во нашите библиотеки! Кинки без ограничување ... Конечно книга на француски на интервјуто.

Lady B - Maya Angelou

Последен том на автобиографијата на Маја Ангелоу, афроамерикански писател и активист, објавена во Франција неколкумина.

Африканска религија - Mbog Bassong (книга)

Едноставно видовме во заклучокот на поглавјето 3 дека христијанството потекнува од.

Се додека сум црна - Маја Ангелоу

Амблемска фигура во историјата на Соединетите Американски Држави, Маја Ангелу е посветена на телото и душата во светот.

Quilombos назад палма

Бразилскиот квиломбос, собири на робови бегалци, се шири на целата територија.

ТВ Лоботомија: Научната вистина за ефектите на телевизијата

Софи, 2 години, гледаат телевизија 1 од ден на ден: ова ги дуплира нејзините шанси.

Општа историја на Африка (волумен 8)

Општата историја на Африка на УНЕСКО (том 8) го проучува периодот кој се протега од 1935.

Убунту: Културата на мирот во Африка 5 (1)

Пред доаѓањето на црквите, џамиите, Библијата или Куранот, африканците ќе се прибегнат.

Неверојатната приказна за заборавените робови на Тромелин, раскажана во стрип

Во 1761, брод на француската компанија "Источна Индија", задолжена за робовите на 160.

Африка за чамци - Жан-Јозеф Бојлот и Рахман Идриса 5 (100)

Континенталното потекло на човештвото е слабо познато. Некои одекнувања на неговите историски трагедии.

Тајната - Ронда Бирн

Тајната ја содржи мудроста на модерните мајстори, мажи и жени.

Испратете го на пријател