Претплатете се на нашите ажурирања

Афротопија - Фелвин Сар

Афротопија - Фелвин Сар

Да се ​​размислува за африканскиот континент е тешка задача, со оглед на тврдоглавите клишеа, клишеа и псевдо-сигурност. Од 1960-тите години на минатиот век, на зората на независноста, афро-песимистичкиот вулгат го нарече Африка ...

Прочитајте повеќе

Исцелување со етерични масла - Франсуаз Куиц-Маринер

Исцелување со етерични масла - Франсуаз Куиц-Маринер

Благодарение на овој практичен водич, имајте корист од ултра-ефикасни формули и персонализирани препораки, за брз одговор прилагодени на потребите на целото семејство. Франсоа Куиз-Мариер, искусен фармацевт ...

Прочитајте повеќе

Афро-потомци во Бразил и Хаити: студија за црни теологии

Афро-потомци во Бразил и Хаити: студија за црни теологии

Ова е истражување за потомците на Афро, кои го идентификуваат афро-бразилскиот и хаитскиот теолошки рефлексија со истакнување на борбите на афро-потомците. Ние сме во присуство на нов теолошки дискурс. Да ...

Прочитајте повеќе

Народни нации и култура

Народни нации и култура

Современиците на Египќаните кои ни оставија сведоштва за нив потврдуваат дека се работи за непроблеми. Навистина, Египќаните ја нарекоа својата земја Кемет што значи црна во ...

Прочитајте повеќе

Африканска мудрост 2.0 - Десет идеи за бизнис со повеќе човечко лице

Африканска мудрост 2.0 - Десет идеи за бизнис со повеќе човечко лице

Откријте сè што африканската култура може да донесе во смисла на индивидуална и колективна благосостојба во книгата „Африканска мудрост 2.0“. Суштинска книга за секој африкански претприемач или ...

Прочитајте повеќе

Патеки на постоењето и кожата на Леопард - Зирињон Гробли

Патеки на постоењето и кожата на Леопард - Зирињон Гробли

Тука не станува збор за шпекулативна филозофија, туку за чувство за претпоставка и повторно присвојување. Авторот, Зирињон Гробли, филозоф со обука, психоаналитичар, самоук во сликарството и креатор на концептот на психоаналитичар ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 9 1 2 ... 9

ОДГОВОР ДО КОМЕНТАРИ

НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

16.3K
Кликнете за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 3 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател