Сподели текстови за промовирање на африканската култура

За да ја промовираме и унапредиме нашата африканска култура, Фондацијата Afrikhepri ве поканува.

Донга, црната боречка вештина на храбрите Сурма воини од Етиопија

Донга е традиционална африканска борба што се наоѓа меѓу жителите на Сурма во Етиопија.

Тајната IYAS, филм на Кирил Нојалет

Алиду, музички музичар во Бенине, се прашува за ритуалот Gèlèdè и особено за тоа што е неговиот.

Светите текстови и секуларните текстови на древниот Египет

Господар на универзумот вели: "Кога дојдов до постоење, постоење стана.

Космогони Ife

Олорун, врховниот бог, го испрати својот најстар син Обалата да го создаде светот на површината на водите.

Догонска митологија

Пред почетокот на работите Ама се појавува. Подоцна, жените ќе ги соберат на небото.

Африканско потекло на тарот

Терминот "Тарот" потекнува од два египетски зборови: катран, "начин".

Што е Мбог?

Баса-Мпо-Бати, жители на јужниот дел на Камерун, го нарекуваат Мбог стрито сенсу "Мбог Лиаа". Терминот.

КОСМОГОНИЈА БАМБАРА

Во Бамбара „БЕНА БАМБАРА“, „МАА“ е лице-примател, тогаш „МААЕ“ ги претставуваат различните.

Антички Египет доживеа и практикуваше фараонска јога, Сема Тави 3 (2)

Во својата книга "Јога на фараоните", Јоги Кане и неговата сопруга Женевиче Кане (Agrégée.

Тајните на започнувањето на традицијата на Конго

традицијата на Конго не учи дека светот во кој живееме е едноставен.

Мистичното африканско знаење на Школата Ки-Мунту 5 (1)

Училиштето Ки-манту е училиште што потекнува од традиционалната, мултидимензионална, исконска мисла пренесена од тогаш.

Приклучи се на Фондацијата Африкхепри 5 (2)

Afrikhepri е културна платформа на јавното комунално претпријатие за споделување знаење. Тоа не функционира.

Испратете го на пријател