четврток, 9 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Сподели текстови за промовирање на африканската култура

Сподели текстови за промовирање на африканската култура

За промоција и зајакнување на нашата африканска култура, ги покануваме сите оние кои сакаат да пишуваат статии на оваа дигитална платформа. КАКО ДА СПОДЕЛУВАТЕ ИЛИ ПРАШАЕ ...

Прочитајте повеќе

Дунгата, негрско-воената уметност на храбрите воини во Surma од Етиопија

Дунгата, негрско-воената уметност на храбрите воини во Surma од Етиопија

Дунга е традиционално африканско борење кое се наоѓа меѓу народите Сурма од Етиопија. Еден од принципите на оваа борба, наречена боречка вештина на црниот самурај, е дека никој не ...

Прочитајте повеќе

Антички Египет знаел и практикувал фараонски јога Сема Тави

Антички Египет знаел и практикувал фараонски јога Сема Тави

Во својата книга Ле Јога де Фараонс, Јоги Кан и неговата сопруга evеневиев Кан (соработник и доктор на писма, дипломиран во египетологија од Универзитетот во Монпелје) покажаа дека Египет ...

Прочитајте повеќе

Африканското мистично знаење за училиштето Ки-Мунту

Африканското мистично знаење за училиштето Ки-Мунту

Училиштето Ки-манту е училиште кое произлегува од приморската мултидимензионална традиционална мисла пренесена од зората на времето од вознесените мајстори (Ба-Нкулу). Мистичкото знаење на училиштето Ки-манту се враќа ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 2 1 2

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател