Претплатете се на нашите ажурирања

Молитва предците

Молитва предците

Под насловот Молитва до предците, Габриел Мвоен Окунџи нуди неколку збирки поезија на прилично поврзани теми, но напишани на моменти, а понекогаш и на места ...

Прочитајте повеќе

Црнец, кој си ти?

Црнец, кој си ти?

Вие носите странски имиња, први имиња на робови, Вие зборувате странски јазици, оддалечувајќи се од мајчината оска, од културното подножје, Искачувате странски религии, оддалечувајќи се од својата ...

Прочитајте повеќе

Јас сум Негро (песна)

Јас сум Негро (песна)

„Негро“ Јас сум негро во моите влезови што сакам да ги надминам theидовите Што сè уште спречуваат светлината да не се зафаќа на целата земја II Да, јас сум негро во моите ...

Прочитајте повеќе

ОДГОВОР ДО КОМЕНТАРИ

НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

0
Кликнете за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 3 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател