НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Претплатете се на нашите ажурирања

Книгите за писатели 10

Книгите за писатели 10

Неструктуирано од симболичкиот систем и населено со агонизирачко „искуство“ на празнината, гладната и голтачка мајка е поткрепена со нагонот да ги контролира спонтаните реакции на детето ...

Прочитајте повеќе

Зирињон Гробли на радио програмата „гостин на денот“ гласот на дијаспората

Зирињон Гробли на радио програмата „гостин на денот“ гласот на дијаспората

Сликар, пронаоѓач на психотерапија, Зирињон Гробли е одличен писател со објавени повеќе од 15 книги. Роден во 1939 година во Ганоа во Брегот на Слоновата Коска, Гробли Зирињон е испратен ...

Прочитајте повеќе

Иницијална патека 4

Иницијална патека 4

Човекот доминира во Природата преку јазикот и знаењето: производ на симболичкото „крој“ чии превербални форми (јазични врски) ги сочинуваат „точките на ...

Прочитајте повеќе

Господар и роб

Господар и роб

Ослободениот роб сè уште не е слободен човек. Тој е „само ослободен роб“, од дарежлив господар или калкулатор. Она што го разликува ослободениот од слободниот човек е дека ослободените ...

Прочитајте повеќе

Што е психарт терапија?

Што е психарт терапија?

Психотерапијата е техника на враќање на нечие тело, инфилтрирано и сквотирано од прогонувачките духови (импулси), на пациент кој го одбива патот на „дејствување“. Трите ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 3 1 2 3

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка

Пополнете го образецот подолу за да се регистрирате

*Со регистрација на нашата веб-страница, вие се согласувате со Услови и правила и Политика на приватност.

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

152.4K
Кликнете за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 3 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател