Книгите за писатели 10

Книгите за писатели 10

  Неструктурирана од симболичкиот систем и населена со вознемирувачко „искуство“ на празнината, гладната и проголтачка мајка е поткрепена со погонот за контрола на спонтаните реакции на детето ...

Прочитајте повеќе

Зирињон Гробли во радио емисијата „гостин на денот“ гласот на дијаспората

Зирињон Гробли во радио емисијата „гостин на денот“ гласот на дијаспората

Сликар, пронаоѓач на психотерапија, Зирињон Гробли е одличен писател со објавени повеќе од 15 книги. Роден во 1939 година во Ганоа во Брегот на Слоновата Коска, Гробли Зирињон е испратен ...

Прочитајте повеќе

Патека за иницијација 4

Патека за иницијација 4

        Човекот доминира во природата преку јазикот и знаењето: производ на симболичното „сечење“ од кој претворбалните форми (врски на јазикот) ги сочинуваат „точките на ...

Прочитајте повеќе

Господарот и робот

Господарот и робот

Ослободениот роб сè уште не е слободен човек. Тој е „само ослободен роб“, од дарежлив господар или калкулатор. Она што го разликува ослободениот од слободниот човек е дека ослободените ...

Прочитајте повеќе

Што е психо-терапија?

Што е психо-терапија?

Психо-терапија е техника на враќање на сопственото тело, инфилтрирана и сквотирана од духовите (импулси) кои гонат, на пациент кој го одбива патот на „дејствување“. Тројцата ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 3 1 2 3НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка

Пополнете го образецот подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

ФАЛА ШТО СПОДЕЛИ

Кликнете тука за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 7 секунди
Сподели преку

Додадете нова плејлиста

Дали сте сигурни дека сакате да го отклучите овој пост?
Отклучи лево: 0
Дали сте сигурни дека сакате да ја откажете претплатата?
Испратете го на пријател