сабота, 4 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Регистрирајте се на африканската социјална мрежа Afrikhepri

Регистрирајте се на африканската социјална мрежа Afrikhepri

Регистрирајте се на оваа платформа и создадете најголема културна, пријателска и професионална африканска мрежа (Камити) преку взаемна помош, споделување и интеракција помеѓу нејзините членови. Да се ​​најавите, ...

Прочитајте повеќе

Црна доминација во античка Европа

На почетокот на VIII век, црните витези од Африка ги нападнале Шпанија, Португалија и Франција под водство на арапско-муслиманските трупи. Нивната воена супериорност и нивните многубројни ...

Прочитајте повеќе

Сподели текстови за промовирање на африканската култура

Сподели текстови за промовирање на африканската култура

За промоција и зајакнување на нашата африканска култура, ги покануваме сите оние кои сакаат да пишуваат статии на оваа дигитална платформа. КАКО ДА СПОДЕЛУВАТЕ ИЛИ ПРАШАЕ ...

Прочитајте повеќе

Ниту еден народ не се сведе на ропство, ниту избран народ, ниту ветена земја од Бога

Ниту еден народ не се сведе на ропство, ниту избран народ, ниту ветена земја од Бога

Евреите биле Египќани кои му служеле на богот Атон. Ова го откриле двајца француски истражувачи. Хипотеза предвидена, во минатиот век, од Шамполион. Ова откритие ќе направи бучава. Таа ...

Прочитајте повеќе

Етимологија на африкански имиња на земји

Етимологија на африкански имиња на земји

Дали знаевте од каде доаѓа името на вашата земја? Опис на Јужна Африка; на нејзината географска позиција на африканскиот континент. Азанија (алтернативно име): некои противници на режимот на Апартхејдот ја искористија ...

Прочитајте повеќе

Во средниот век, Маврите ја доведуваат цивилизацијата во Европа

Во средниот век, Маврите ја доведуваат цивилизацијата во Европа

На почетокот на VIII век, црните витези од Африка ги нападнале Шпанија, Португалија и Франција под водство на арапско-муслиманските трупи. Нивната воена супериорност и нивните многубројни ...

Прочитајте повеќе

И дванаесетте племиња на Израел (ИСИС-РА-ЕЛ) дојдоа од Африка?

И дванаесетте племиња на Израел (ИСИС-РА-ЕЛ) дојдоа од Африка?

Овие црни африкански племиња тврдат еврејско потекло и ги почитуваат семитските традиции, како што се правилата за исхрана, слични на косерут, еврејскиот обред и колење и обредите на ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 9 1 2 ... 9

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Напредување на „Ковид-19“ ширум светот

Пријавете се на вашата сметка подолу

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Испратете го на пријател