Надвор од пукањето на оружје, војната ги уништува душите 5 (1)

Вчудоневидени од величествениот ритмички балет на бомбардерите на небото, потчинети од раскошниот оган.

Иницијацискиот патување 5 (1)

Тоа беше речиси два месеци откако бев плови по океанските бранови, скитав до.

Потекло на религиозниот дух

Смевајќи се на двата столба, пеколот и вечниот живот, религијата ја добива својата моќ за санкционирање.

2025, револуција на земјиштето на Кама

Времето исчезнува, а последното зрно од песок се исушило од песочен часовник. Сè беше.

Почит кон нашите предци

Каде се нашите татковци? Каде се нашите обележја? Порано тие биле семеен лиганд.

Вистинската улога на мајката во африканското општество 5 (1)

Повеќе од 10 000 години живееле на изворот на белиот нилја.

Легендата за еднорогот, девицата и слонот

Во античко време, во времето на создавањето на Ковчегот, Бог би побарал.

Вистината е царство без начин 5 (1)

Реалната промена не се случува преку политичка реторика, туку во непосредна акција. Вистина.

На потеклото на религијата: скриеното име на Бога

Религијата е огништето на човештвото и темелот на нашето општество.

Што е вистински камит?

КАМИТЕ не е (само) црнокоса личност, туку потомок на Кама.

Еднаш, некогаш, генезата

Првично, првобитните води формираа хаотична маса, примитивна супа што ја содржи.

Потекло на религиозниот дух

Религијата ја остварува својата моќ во страв. Се плашиме дека имаме казна, страв.

Отсуство на свест и илузија на постоење 5 (1)

Ајде да погледнеме во предвидливоста на мажите ... Ние сме толку загрижени и вознемирени дека губиме.

Испратете го на пријател