вторник, 7 април 2020 година

Претплатете се на нашите ажурирања

Потекло и историја на боголан

Потекло и историја на боголан

Боголан во бамбара значи „бого“ глина и ставена „лента“. Боголан е многу стара традиционална техника на боење на зеленчук што се практикува во Западна Африка, но главно се вреднува во Мали ...

Прочитајте повеќе

Кои се едноставни правила кои треба да ги почитувате за да ја развиете вашата харизма

Кои се едноставни правила кои треба да ги почитувате за да ја развиете вашата харизма

Харизмата е една од оние поими што е тешко да се дефинираат со зборови, но сигурно ја препознаваме кога ќе видиме. Еве ја дефиницијата за харизма ...

Прочитајте повеќе

Халал козметика во Африка и нејзината дијаспора

Халал козметика во Африка и нејзината дијаспора

Еден од двајца Африканци е муслиман. Долго игнорирани или погрешно разбрани од гигантите на козметичката индустрија, потребите за убавина на муслиманските жени, веќе неколку години ги ...

Прочитајте повеќе

Зошто Африканците и Афроамериканците секогаш се „поткопани како никогаш“?

Зошто Африканците и Афроамериканците секогаш се „поткопани како никогаш“?

Оваа статија ја посветувам на Вијо Букул, еден од водачите во монголската сапологија. Тој ги имаше уметноста и начинот на облекување. Секогаш убава, секогаш елегантна, секогаш уредна, ...

Прочитајте повеќе

Плетенки: африканска уметност на предците

Плетенки: африканска уметност на предците

Утрово на Твитер, Кристијан Таубира, Чувар на печатите го твитираше ова: „Републиката е грда со нашите откажувања и е украсена со нашите битки. Тоа е блескавост што мора да се донесе во живот ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 4 1 2 ... 4

Преведи на вашиот јазик

fr Français

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

Додадете нова плејлиста

Дали сакате да пишувате на оваа страница?
Кликнете овде за да објавите статија исто така ...
Придружи се на 29 претплатници со LinkedIn!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на 21к Фејсбук!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Придружете се на претплатниците на Твитер 2.7к!
Кликнете овде за да не следите исто така ...
Испратете го на пријател