САД, ДЕМОКРАТИЈА КОЈА СЕ ПРИМЕНУВА СМРТНАТА КАЗНА?

Во овој октомври 10 2011, Меѓународниот ден против смртната казна, САД, повеќе.

Гана застанува на нуклеарна енергија и ја започнува вселенската програма

Каква е вашата реакција? Сподели Твит Пост Вие реагиравте на „Гана се.

Регистрирајте се на африканската социјална мрежа Afrikhepri 5 (1)

Регистрирајте се на оваа платформа и создадете најголема културна, пријателска и професионална мрежа Африканци.

Mosquirix, експериментална вакцина против маларија (маларија) 5 (1)

Експериментална вакцина против маларија, „Москирикс“ го доби во петокот одобрувањето од Европската агенција.

Ubongo деца, цртан филм од Танзанија во потрага по Африка

Рашен гласен папагал одекнува во канцелариите на Ubungo Media. Во малото студио.

ЛУ ЈИНГ: АФРО-КИНЕС, УЧЕСТВУВА ВО ТЕЛЕ ПРЕНЕСУВАЊЕ, И ГО ПОВЛЕЧУВА ПРАШАЊЕТО ЗА РАЦИЗМОТ ВО КИНА ДО ЕДЕН

Лу Џинг, млади кинески 20 години, е Метис. Неговиот татко (непознат) беше црно, и.

СКОПЈЕ И ВОЗИЛА СО ЛЕВИВАЦИЈА, ПРЕВОЗ НА УТРЕ

За да се добие ефект на левитација преку суперпроводливост, потребна е основа што се состои од една.

Африканската музичка институција (AMI), престижно музичко училиште, ги отвора вратите во Габон

Во Либревил, главниот град на градот, се гради најсовремена музичка школа.

На 25 млади африкански претприемачи кои се движат на континентот

Младите претприемачи го менуваат лицето на Африка. Решив да направам листа на.

Железничка врска со петте западноафрикански земји

Во рок од десет години, групата на претприемачи од Бретон планира да инвестира две и пол милијарди долари.

Сенегал го изгради најголемиот музеј на црни цивилизации

Сенегал се подготвува да го смести најголемиот музеј на црни цивилизации. Според претставникот.

Двајца нигериски тинејџери отпочнаа пребарувач на крокодили, побрз мобилен прелистувач од хром

Африкански мобилен прелистувач штотуку беше објавен на Андроид. Неговото име е Крокодил Браузер и.

Афро, прва пан-африканска криптовалентност

АФРО беше замислен во декември 2016 од страна на меѓународна група на економисти, на.

Испратете го на пријател