Претплатете се на нашите ажурирања

Поддршка Afrikhepri - Донирај

Поддршка Afrikhepri - Донирај

Страницата „Африкепри“ е културна платформа на јавното комунално претпријатие за споделување на знаење. Не работи во корист на мал круг луѓе, туку за општ интерес. Таа ...

Прочитајте повеќе

Кенија и Гугл да ги стават сите културно наследство во Африка

Кенија и Гугл да ги стават сите културно наследство во Африка

Кенија и Гугл ќе го стават целото африканско културно наследство преку Интернет благодарение на Институтот за култура на Гугл. И покрај разновидноста на мрежните услуги за пристап до културата, ...

Прочитајте повеќе

Голема статуа на Нелсон Мандела како знак на помирување во Преторија

Статуа на Нелсон Мандела, рацете отворени како знак на помирување, беше откриена во понеделникот во седиштето на јужноафриканското претседателство во Преторија, ден по погребот на херојот ...

Прочитајте повеќе

Кина и Ау сакаат да започнат фараонски проект за поврзување на африканските престолнини

Кина и Ау сакаат да започнат фараонски проект за поврзување на африканските престолнини

Африканската унија (АЕ) и Кина потпишаа меморандум за разбирање на 27 јануари во Адис Абаба на фараонски проект за инфраструктура за поврзување на африканските престолнини со ...

Прочитајте повеќе

Првиот аеродром за беспилотни летала во Африка ќе биде изграден во Руанда

Првиот аеродром за беспилотни летала во Африка ќе биде изграден во Руанда

Фостер + Партнери, архитект на „Версикал галактички вселенски брод“, ќе го дизајнира првиот „дронепорт“ во светот, а африканска земја е домаќин на проектот: Руанда. Првиот дронпорт, аеродром ...

Прочитајте повеќе

Лоран Гбагбо и Чарлс Бла Годе ослободени од Меѓународниот кривичен суд

Лоран Гбагбо и Чарлс Бла Годе ослободени од Меѓународниот кривичен суд

Судиите на Меѓународниот кривичен суд (МКЦ) изрекоа ослободување, ослободен од обвинението на Лорен Гбагбо и Чарлс Бле Гуде, во вторник, 15 јануари 2019 година и нивно итно ослободување. „На ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 7 1 2 ... 7

ОДГОВОР ДО КОМЕНТАРИ

НАШИТЕ LИВНИ ВИСИТОРИ

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Создадете нова сметка!

Пополнете ги обрасците подолу за да се регистрирате

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

21.8K
Кликнете за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 3 секунди

Додадете нова плејлиста

Испратете го на пријател