Нигериски студент решава стар 30 математички проблем
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Во античко време, Египќаните го измислиле тестот за бременост и контрацепција
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Адиндра: Западноафрикански симболи кои се евоцираат од традиционалната мудрост
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Ivorian дизајнира повеќејазична африканска апликација за да ја подигне свеста за еболата треска
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Хозе Селсо Барбоса, татко на Движењето за независност на Порторико
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

ПИШУВАЊЕ Н'КО
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Отис Бојкин (1920-1982), Пронаоѓач на пејсмејкерот
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Бертин Наум, пронаоѓач на робот кој им помага на неврохирурзите
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Илија Макој го измислил автоматскиот лубрикант
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Антички Египет би ја измислил светилка и пред Едисон
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Ендру Мупуја, уганда магнат на хартиени кеси
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Еден млад камит измислува медицинска процедура за да ги намали хируршките компликации
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!

Вилијам Камквава гради турбина на ветер од рециклирани материјали
Ви благодариме за споделување!

Ви благодариме за споделување!