Кој беше Рафаел Кордеро, таткото на јавно образование во Порторико? 5 (1)

Рафаел Кордоро признат како татко на јавно образование во Порто Рико беше автодидакт.

Кој беше Франциско Дел Росарио Санчез, таткото на независноста на Санто Доминго?

Франциско дел Росарио Санчез, роден на 9 март 1817 во Санто Домингео и почина застрелан.

Реј Мигел и Josозе Леонардо Кирино, симболи на отпор кон ропството во Венецуела 5 (1)

Отпорот на ропството во Венецуела започна многу рано. Првиот снимен беше.

Во древниот Египет, затворениците биле наречени "skr-cnh", што значи "заробеништво"

Во древниот Египет, затворениците биле наречени "skr-cnh", што значи "заробеништво". Тој внатре

Кој беше Нант Тарнер, робот кој вовел револуција во САД во 1831? 5 (100)

Нат Тарнер, роден во октомври 2 1800 и почина ноември 11 1831, беше еден.

Каков беше ставот на самите Африканци на трговијата со робови? 5 (1)

Ставот на Африканците во оваа област е предмет сè уште многу малку проучен, но тоа.

Маркос Xiorro, роб кој во 1821 планира револт во Порторико 5 (1)

Маркос Xiorro беше роб, кој во 1821 планирал револт на робови против нив.

Треба ли да бараме компензација за ропството? 5 (1)

Минатиот јануари, Росита Дестивалид, Гваделупски потомци на роб, одлучи, поддржан од Претставничкиот совет на.

Кои беа Квамина и Џек Гладстон? 5 (100)

Квамина била столар, родена и заробена во Африка. Тој и неговиот син Џек Гладстон.

Африка: трговијата со робови од страна на Арапите скриена вистина 5 (100)

Оваа статија е наменета да ја потсети приказната, но во никој случај не смее да оживее.

Душите на црните луѓе - Вилијам Едвард Бургард Ду Буис 5 (100)

Вилијам Едвард Бургард Ду Буис; "WEB" Du Bois (1868-1963), една од најголемите фигури на.

Кривичното дело на арапско-муслиманските земји кон Африка

Денес знаеме дека сиромаштијата, сиромаштијата, долгата демографска стагнација и одложувањата.

Господарот и робот

Слободниот роб сѐ уште не е слободен човек. Тој е "само ослободен роб", од еден.

afrikhepri@gmail.com

Испратете го на пријател