Кристијан Таубира бара компензација за прекуокеанските оддели, првите жртви на ропството

Кристијан Таубира бара компензација за прекуокеанските оддели, првите жртви на ропството

Економист, етнолог, поранешен генерален директор на Карипската конфедерација и член на парламентот, Кристијане Таубира предложи во 1999 година ропството и трговијата со луѓе да бидат квалификувани како злосторства против човештвото. Ова барање означува ...

Прочитајте повеќе

Кој беше Фредерик Даглас?

Кој беше Фредерик Даглас?

Фредерик Даглас е една од најзначајните афро-американски фигури во своето време. Служејќи и на националната влада во различни функции, тој е еден од најголемите говорници и автори на ...

Прочитајте повеќе
Страница на 1 4 1 2 ... 4

Неодамнешни соработници

;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.
;.

Добредојдовте!

Пријавете се на вашата сметка подолу

Внесете ја вашата лозинка

Внесете го вашето корисничко име или адреса на е-пошта за да ја поставите вашата лозинка.

ФАЛА ШТО СПОДЕЛИ

Кликнете тука за да ја затворите оваа порака!
Овој прозорец автоматски ќе се затвори за 7 секунди

Додадете нова плејлиста

Дали сте сигурни дека сакате да го отклучите овој пост?
Отклучи лево: 0
Дали сте сигурни дека сакате да ја откажете претплатата?
Испратете го на пријател