Му изгубен континент, мит или реалност?

Му изгубениот континент

Приказната за уништувањето на Му, татковината на Човекот, е многу чудно. Тој ни дава решение за тајната на белите ознаки на Јужните мориња и ни кажува како една голема цивилизација цвета во центарот на Пацификот, за да биде целосно избришана за една ноќ. Пред неколку години, научниците би се сомневале во можноста за постоење во центарот на Пацификот на огромен континент, како што е Му. Но оттогаш се откриени документи, направени се споредби, кои докажуваат дека овој континент постои. Доказите се различни.

Најпрво се откриваат свети таблети во индискиот храм и се дешифрираат со помош на научен свештеник. Овие таблети го дадоа првиот увид на Му и започнаа неколку истражувачи во потрагата низ целиот свет. Тие биле уништени од страна на нацистите, било во Бурма или во матичната земја. Тие кажуваат како Наакалите дошле од овој континент до средината на Пацификот. Тие, исто така, ја раскажуваат приказната за создавањето на човекот на оваа земја. Претходно документите напишани во Мајакс, во Египет и во Индија, ја опишуваат уништувањето на оваа земја на Му, кога земјата покриена за да се фрли целиот континент во бездна од вода и оган. Тогаш водите на Пацификот се затворија врз она што беше моќна цивилизација.

Соодветни документи

Потоа, постои потврда за постоењето на Му во други древни ракописи, меѓу кои и класичен како хиндуски еп Рамајана, напишан од историчарот Валмики под диктат на Нарана, првосвештеник на светите храмови на Ахидоја, кои му ги читале древните архиви на храмот. Валмики вели дека Наакалите дошле во Бурма од нивната татковина на исток, односно од Тихиот Океан. Друг документ ја потврдува приказната за светите таблети и Валмики; тоа е ракописот Троано кој денес е во Британскиот музеј. Ова е многу стара Маја книга напишана во Јукатан. Станува збор за "Земјата на Му", користејќи ги истите Му симболи кои ги наоѓаме во Индија, Бурма и Египет. Сè уште имаме референца за Кодекс Кортесијанус, книга од Маите за ракописот на Троано. Потоа, тука е и Ласанскиот документ, стотици дела од Грција, Централна Америка, Мексико и пещерни слики во троглодитските пештери во западните држави на САД.

Од Мексико до Јапонија, вознемирувачки аналогии

Конечно, постојат урнатини, кои според нивната ситуација и симболите што ги украсуваат, ни кажуваат за континентот на Му, татковината на Човекот.

На јужните морски острови, вклучувајќи ги и Мангаја, Тонга-табу, Панапа, Маријаните и Велигденскиот Остров, денес постојат остатоци од антички камени храмови и други монолитни остатоци кои датираат од Време на Му. Во Укмал, Јукатан, руиниран храм носи комеморативни натписи на "западните земји од каде доаѓаме"; и извонредната мексиканска пирамида, југозападно од Мексико Сити, била подигната, според натписите, како споменик во чест на уништувањето на истите "западни земји".

И тогаш постои универзалност на некои древни симболи и обичаи откриени во Египет, Бурма, Индија, Јапонија, Кина, Пацифичките Острови, Централна Америка, Јужна Америка и некои племиња на Северна Америка. Овие симболи и обичаи се толку слични што не постои сомнеж дека тие имаат заеднички ресурс: MU. Сето ова ни овозможува да ја следиме приказната за уништувањето на Му.

Вистински рај

Овој континент беше огромна ридска рамнина, која се протега северно од Хаваи на југ. Линијата нацртана помеѓу Велигденскиот остров и Фиџи ја формираше нејзината јужна граница. Неговата мерка била повеќе од осум илјади километри од исток кон запад, а повеќе од пет милји од север кон југ. Континентот се состоеше од три земји, поделени со тесни канали или теснец.

За долго, долго време, во старите времиња - илјадници години - но на работ на она што ние го нарекуваме историски времиња, имаше огромен континент во средината на Тихиот Океан, каде што денес го гледаме " како морето и небото и малиот архипелаг што ги нарекуваме островите на Јужните Мориња.

Тоа беше многу убава тропска земја, покриена со огромни рамнини. Долините и рамниците беа плодни, тревата растеше и имаше култивирани полиња, додека ридовите беа засенчени со убава тропска вегетација. Никаква планина не стоеше во овој земски рај, зашто планините сè уште не беа протерани од утробата на земјата.

Оваа голема богата земја беше напоена од бројни реки и потоци, кои се вртеле меѓу ниските ридови и плодните рамнини. На раскошната вегетација покриена целата земја со прекрасен зелен украс. А илјада миризливи цвеќиња процветаа на дрвја и грмушки; на плажите беа наредени со високи палми и по должината на реките со високи папрати се занишаа во ветерот. Во долините, реките формирале езера околу кои светиот лотос цветал. Разнекорни пеперутки трепереа под дрвјата, и потпевнувајќи птици збунети од цвет до цвет, блескаа како крилести накит на сонце.

Во девствените шуми скитале стада од силни бегалки и слонови кои мавтаа со своите огромни уши за да ловат несакани инсекти.

64 милиони човечки суштества

На големиот континент teemed среќен живот на кој 64 000 000 луѓе (Troano ракопис) царува врховен. Широките патишта одеа во сите правци, како пајакова мрежа, а камењата што ги отвориле беа толку здрави што тревата не можеше да расте помеѓу плочите (таблета од Велигденскиот Остров).

Во тоа време, 64 000 000 на жителите формираа десет племиња, или "народи" различни едни од други, но под истата влада.

Многу генерации порано, луѓето избрале крал и додале префиксот Ра до нивното име. Потоа стана хиерархиски лидер и царот под името "Ра Му". Империјата била наречена Империја на сонцето.

Секој ја изрече истата религија, обожавајќи Божество во форма на симболи. Сите веруваа во бесмртноста на душата, која на крајот се врати во големиот извор од кој дошол.

Толку голема беше нивната почит кон Божеството дека никогаш не го зборувале Неговото име и во нивните молитви и молби секогаш му се обраќале преку симбол. "Ра на сонцето" беше колективен симбол на сите негови атрибути. Првосвештеникот, Ра Му беше Претставникот на Божество. Беше разбрано дека Ра Му не треба да се обожува, бидејќи тој беше само претставник.

А многу убави и многу мирни луѓе

Во тоа време луѓето на Му беа многу просветлени и цивилизирани. Немаше дивјаштво на земјата, и таму никогаш не постоеше, зашто сите народи на земјата беа деца на Му и под сузареноста на татковината.

Доминантната раса, во земјата на Му, беше бела раса; луѓето беа многу убави, со светлина или малку златна кожа, големи, многу меки, темни очи и црна коса. Освен оваа бела раса, имаше и други, со жолта, кафеава или црна кожа. Но, тие не доминираа.

Овие жители на Му беа храбри морнари и навивачи кои патувале низ светот во нивните бродови од океанот од исток кон запад и од север кон југ. Тие исто така беа големи архитекти кои изградија големи храмови и камени палати. Тие, исто така, изделкани и подигнати гигантски монолити како споменици.

Во земјата на Му имало седум главни градови, места за религија, наука и стипендија. И многу други големи градови и градови беа расфрлани низ трите земји.

Многу пристаништа биле изградени на устите на реките од кои бродови отишле за сите хоризонти и каде што процветала трговијата. Земјата на Му беше голем центар на цивилизацијата и трговијата; сите други земји во светот беа само неговите колонии. Неговите бродови постојано носеа патници и стока во разните населби.

Катаклизма

Додека оваа моќна нација беше во својот зенит, покриена со безброј храмови и споменици, таа беше жртва на катаклизма.

Тркалачи кои се креваа од цревата на земјата, проследени со потреси и вулкански ерупции го тресеа нејзиниот јужен дел. Целиот крај брегот, огромни приливни бранови ги покриваа рамнините и ги проголтаа прекрасните градови. Вулканите исфрлија пламен, чад и лава. Земјата беше рамна, лавата не течеше, туку се собра, формирајќи пирамиди кои подоцна станаа карпи, а тоа може да се види денес на некои од јужните острови. Конечно, вулканите се смирија и изумреа.

По катастрофата, луѓето на Му го надминаа нивниот страв. Уништените градови беа повторно изградени и животот продолжи.

Неколку генерации по оваа катаклизма, кога феноменот беше речиси заборавен, Му повторно беше жртва на земјотреси. "Целиот континент се крена и се стркаше како бранови на океанот. Земјата се затресе и се тресеше како лисјата на дрвјата во бура. Храмови и палати се распарчија, споменици и статуи беа соборени. Градовите не беа ништо друго освен урнатини "(ракопис Троано, Кодекс Кортесијанус и Ласа Документ.)

Додека земјата се креваше и паѓаше, затреперуваше и тресна, подземните пожари излегуваа, пробивајќи ги облаците во бесценетиот пожар со дијаметар од пет километри. Пламените се приклучија на молњите што го пробиваа небото. Тежок чад го покрива континентот. Повторно, гигантските плимни бранови се проширија низ рамнините. Градовите и сите нивни жители исчезнаа во брановите.

Во суета вревата

Кога заоѓањето на сонцето се појави на хоризонтот под црниот чад од чад што го покрива целиот континент, се сметаше дека ќе ја види топчестата огнена, трансцендентна и бесна. Кога потонал зад хоризонтот, царската темнина владеела, од време на време се распаѓала од молња.

Во текот на ноќта, Му беше целосно уништен. Во несреќата на апокалипсата, осудената земја потона, длабоко во пламенот на пеколот "во огнен океан", со што се стекна со сопственост на жртвата. Му и неговите 64 000 000 жители биле жртвувани.

Додека Му потона во нејзината запалена бездна, друга сила ја нападна, сто и триесет милиони кубни метри вода! Од сите страни се срушија гигантските бранови. Тие се состанаа во центарот на потопената земја и беше досадно вриење.

Самитот, денес островите во Пацификот

Му, татковината на Човекот, со својот горд градови, храмови и палати, неговите уметноста, науката и културата, веќе не е сон на минатото. Водата беше неговото покровот. Оваа катастрофа беше првиот чекор во уништувањето на првата голема цивилизација на Земјата.

За речиси 3 000 години, уништувањето на Му фрли дебел превез над овој дел од Земјата. Почнуваме да го креваме овој превез, но сѐ уште има многу скриени региони.

Кога континентот беше раскинат и зафатен од одредени феномени, височините и лентите на земјата останаа на површината на водите. Тие формирале острови и архипелагови, но тие биле раскинати со вулкански ерупции.

По покривањето на земјата и сето она што го сочинуваа, водата се смири, задоволни од своето деструктивно дело, и овие води сега се нарекуваат Тихиот Океан. Никогаш не беше иронично напишано име!

Бесмислени преживеани

На овие острови изгубени во проблематичното море, преживеаните од населението во Му се натрупаа, чекајќи со мака за крај на ужасните потреси. Тие ги виделе нивните храмови и нивните палати, нивните бродови и нивните патишта засекогаш исчезнуваат. Речиси сите беа зафатени. Малкумина преживеани од татковината на Ман сфатија дека немаат ништо, нема алатки, нема облека, нема засолниште, малку земја, нема храна. Морето се распрснуваше околу нивните бегалци и над нивните глави облаци од чад, пареа и пепел го сокрија пријателското сонце, изгаснато целата светлина. Плачот на очајот на нивните сонародници сè уште одекнуваше во нивните уши. Тоа беше ужасна слика за оние кои преживеаја, но беа осудени на глад и студ. Малкумина беа во можност да го преживеат страотното неволја, а многумина умреа мизерно.

Јужните морски острови се сите што остануваат од овие земји спасени, а некои од нивните жители може да тврдат дека се директен потомци на народот Му.

На крајот од неколку денови, чадот и сулфурот пареа конечно се распаднаа. Сонцето го пробива превезот на облаците. Новите острови беа прогонувани од преплашени мажи и жени кои имале доволно среќа да не умрат. Тие мора да бидат многу жални, оние кои преживеаја од најголемата катастрофа во светот!

Паднати во најниска дивјаштво

Во овие околности, лесно е да се замисли што се случило. Многумина беа оние кои ужас го направија луд, други се молеа дека смртта ќе ги избави од нивните неподносливи страдања. Да постои, едноставно, тие имаат само еден регрес: да се спуштаме до длабочините на дивјаштво и, барем за некое време, се хранат едни со други.

Кожите на животните, ако ги има, и лисјата на дрвјата ќе бидат нивната единствена облека во иднина. Камења, копја и стрели ќе бидат нивно одбранбено оружје. Тие мораа да ги направат своите алатки со школки и крем. Но, главната работа не беше храната? Без сомнение, многумина починале од студ, глад и страв, а по смртта, нивните тела служеле како храна за преживеаните. Така започна канибализам и дивјаштво. Така, преживеаните од најголемата цивилизација во светот паднаа во најниска дивјачка, која продолжи до денес.

Џејмс Црквард

ИЗВОР: rd.free.fr/pages/01_MU_le_continent_perdu.html

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Му изгубен континент, мит или реалност?" Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател