Наскоро лек кој може да ги излечи сите вируси (грип, ебола, ХИВ)

Драко: Чудо дрога
Ви благодариме за споделување!

Повеќето бактериски инфекции може да се третираат со антибиотици како пеницилин пред неколку децении. Сепак, овие лекови се бескорисни од вирусни инфекции, вклучувајќи го и грипот, настинки и смртоносните хеморагични трески, како што е вирусот Ебола.
Сега, во развој кои би можеле да се трансформира како вирусни инфекции се третираат, лабораторија истражувачки тим МИТ Линколн дизајниран лек кој може да се идентификуваат клетки кои биле инфицирани со било кој тип на вирус, потоа го убие клетките и стави крај на инфекцијата.


Горенаведените слики покажуваат дека микроскопот DRACO успешно третира вирусни инфекции. Генерално остави четири слики, риновируси (вирус на настинка) го убива се лекува човечките клетки (долу лево), додека Драко нема токсичност во незаразени клетки (горе десно) и лекови на населението инфицирани клетки (долу десно). Слично на тоа, во право во собата на четири фотографии, хеморагична денга вирус ги убива мајмун не се лекува клетки (долу лево), додека Драко нема токсичност во незаразени клетки (горе десно) и лекови населението на инфицирани клетки (долу десно). |

во објавена статија 27 јули во прегледPLoS OneИстражувачите тестирале нивните дрога против 15 вирус и го најде тоа како ефикасно средство против сите - вклучувајќи риновируси кои предизвикуваат настинка, грип, заеднички H1N1, на стомачен вирус, вирусот полио, треска денга и неколку други видови на хеморагична треска.

Лекот работи со таргетирање еден вид РНК произведена само во клетки кои биле заразени со вируси. "Во теорија, ова треба да работи против сите вируси", вели Тод Рајдер, висок научник во хемиската, биолошката и нано-базирана Линколн лабораторија за технологија, која ја измисли новата технологија.

Бидејќи технологијата има толку широк спектар, таа исто така може да се искористи за борба против епидемиите на нови вируси, како што е појавата на Сирен респираторен синдром на 2003 (SARS), рече Рајдер.

Секој DRACO, исто така, вклучува и "таг за доставување", земен од природни протеини, што му овозможува да ги преминат клеточните мембрани и да влезат во било која човечка или животинска клетка. Меѓутоа, ако не постои двојна верижна РНК, DRACO ја остава клетката неповредена.

Повеќето од тестовите во оваа студија се направени во човечки и животински клетки образован во лабораторија, но истражувачите исто така се тестираат Драко глувци инфицирани со вирусот H1N1 грип. Кога глувците биле третирани со DRACO, тие биле целосно излекувани од инфекцијата. Тестовите, исто така, покажаа дека ДРАКО самиот не е токсичен за глувците.

Истражувачите во моментов го тестираат DRACO против неколку вируси кај глувците и почнуваат да покажуваат ветувачки резултати. Рајдер вели дека се надева на технолошка дозвола за испитувања кај поголеми животни и клинички испитувања кај потенцијалните луѓе.

Ова дело е финансиран со грант од Националниот институт за алергии и инфективни болести и Регионалниот центар на Нова Англија на извонредност за biodefense и инфективните болести, со претходно финансирање на Агенцијата за одбрана за напредно истражување Проекти , заканата од Агенцијата за намалување на одбраната и директорот за истражување и инженерство на одбраната (сега помошник-секретар за одбрана за истражување и инженерство). http://thedracofund.org/

ИЗВОР: http://newsoffice.mit.edu/2011/antiviral-0810

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Наскоро лек кој ќе ги излекува сите ..." Пред неколку секунди