Еден научник ја фотографира душата што го остава своето тело на човекот во моментот на неговата смрт

Фотографија на човек во времето на неговата смрт

Рускиот научник Константин Коротков би тврдел дека може да фотографира душата на човечкото суштество кога таа го напушта телото на починатиот. Овој феномен би бил можно благодарение на камерата bioéléctrographique.
Можеби звучи лудо, нели? А сепак постои научно објаснување зад сето ова. Навистина, сликите ќе бидат земени со користење на методот наречен визуализација на гас со празнење или, исто така, именуван GDVтоа е мерно уред, кој беше развиен од страна на самиот научник на Универзитетот во Санкт Петербург.

Овој метод се базира на именуваниот ефект Kirlian, метод на материјализација на фотографијата на аурата. Техничарот Кирлиан и неговата сопруга користеа високофреквентни осцилатори за овој процес и фотографираа електрична струја и филм за да ги развијат фотографиите.
Овој метод, иако охрабрен, никогаш не бил навистина квалификуван како сигурен до научно-истражувачкиот заклучок на Коротков, овој метод се базира на развој на гасови, возбудени со електрична стимулација на кожата.

Според научникот Korotkov, главата и папокот се првите делови од телото кои ги губат своите сила на животот, и тие ќе бидат претставникот на душата, а според него, луѓето кои се жртви на насилство и брутална смрт би во збунета состојба на ниво на нивните параметри на моќ, во овој случај, нивната душа ќе се врати во телото неколку дена по смртта.

Се разбира, веродостојноста на Коротков може да биде доведена во прашање, само овој научник е автор на многу написи со размислување што блестувачки го брани својот метод. Овој професор на биофизика и компјутерски науки е заменик-директор на Сојузниот институт за истражување на физичката култура, како и претседателот на меѓународната унија за применета медицинска биоелектрографија.

Еден од овие статии би ја објаснил техниката на ефектот на Кирлиан, а во краток преглед ги третира резултатите на експерименталното истражување за биоелектрографската активност по смртта на човечкото тело. За повеќе љубопитни е можно да се прочита статијата ICIиако тоа е достапно само на англиски јазик.

Само по себе, методот GDV врз основа на проучувањето на енергетското поле на човекот, а методот на Kirlian применува само на прсти на секоја рака, професорот Korotkov APLIQUE неговиот метод на целото тело. Од оваа студија се појавија три типа на фотографија.

Првиот таков случај бил да ги покажувате сликите со мала варијација криви, тие биле поврзани со природни, тивка смрт, во вид на смрт на природно стареење на човечкото тело, кои на крајот се постигне својата функција и запира.
Вториот вид на случај ќе покаже снимките со кривини со високо и мошне изразен врв, тоа ќе биде повеќе во случај на ненадејна срцева смрт, а третиот и последен настан ќе ни покажува слики со различни амплитуди кривини со многу различни, овие се поврзани со насилни и неочекувани смртни случаи.

Така, она што ќе ја направи теоријата на професорот Коротков веродостојна, покрај неговите многубројни статии, е фактот дека физичките системи се во фаза енергетски информативни структуридополнително беше забележано дека во некои случаи зголемувањето на интензитетот на испуштање на гас беше земено во предвид кај некои пациенти неколку дена пред нивната смрт. Се разбира, ова научно истражување се уште е далеку од докажување веродостојно постоење после смртта, и покрај тоа што не е возможно да се мисли дека ги пратите со докази дека заслужува дополнителни студии за да бидат признаени.

За оние кои би сакале да знаат повеќе за оваа теорија и за применетите методи, пребарувачот содржи многу написи напишани од професорот Коротков со цврсти аргументи и убедливи објаснувања.

ИЗВОР: http://www.hithenews.fr/la-photographie-de-l-acirc-me-d-un-homme-au-moment-de-sa-mort-la-photo-a-la-page-2-166-page2.html

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Еден научник ги фотографира душите лево ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател