Научни докази дека намерата е модифицирана

Намерата ја менува материјата

Денешните физичари заборавиле на ефектот на набљудувачот. Тие само нивниот елегантен равенки и се очекува откривањето на некои дополнителни димензии поголеми од оние кои што луѓето го гледаат, или формулација на обединета теорија, која се надеваат дека ќе успеат во синтезата на сите овие контрадикторни наоди во една централна теорија.

Постојат околу триесет години, додека остатокот од научната заедница механички да ја продолжи својата работа без разбирање, мала група на пионерски научници од престижни универзитети од целиот свет пауза за да се испита метафизички импликации Копенхагенското толкување и ефектот на набљудувачот.

Ако материјата е променлива, и таа е свест што ја усвојува секоја форма, тогаш се чини веројатно дека свеста е исто така способна да ги наведе работите да преземат одредена насока.

Нивните истражувања завршија едноставно прашање:

Ако упатува вниманието кон нешто што ја менува физичката материја, што може да биде ефектот на намерата? Што се случува ако намерно се обидеме да донесеме промени? Во нашето учество како набљудувачи на квантниот свет, можеби сме не само творци, туку и влијатели.

Овие научници се обврзаа да дизајнираат и спроведат експерименти за да го тестираат она што го нарекуваат "далечинско насочено ментално влијание" или "психокинеза", или, едноставно, "намерата" или дури и "намерност".

Во класичната дефиниција за намера, таа ќе се карактеризира како "Намерно планира да се реализира акција, што ќе доведе до посакуваниот резултатЗа разлика од желбата, што едноставно значи дека сакаме одреден резултат, без да формулираме прецизен план за да го постигнеме тоа.

Намерата е насочена кон постапките на оној што го изразува; тоа бара форма на размислување, како и посветеност да се направи вистинската работа. Намерата подразбира дека има намера и дека ја разбираме потребата од акционен план за постигнување на предвидениот резултат.

Мерилин Шлиц, потпретседател за истражување и едукација на Институтот за наука за нотики, и еден од научниците вклучени во првите истражувања за далечинско влијание, ја дефинира намерата како "проекција на свеста, намерно и ефикасно, за да се постигне одредена цел или резултат ". За да влијаат врз физичката материја, верувале, експериментаторот морал да биде исклучително мотивиран, а неговата мисла, многу фокусирана.

Во серија на извонреден експерименти, научниците покажаа дека имаат некои насочени мисли можат да предизвикаат ефект на телото, на неживи објекти и скоро сите видови на живи суштества, од едноклеточни организми за луѓето.

Двајца од главните фигури во оваа мала подгрупа беа Роберт Јан, поранешен декан на лабораторијата на факултет Принстон инженерство Аномалии истражувачка лабораторија (КРУША) на Универзитетот Принстон, и неговиот колега Бренда Dunne, кој заедно создаде програма истражување развиено врз основа на звук наука.

За дваесет и пет години, и Јан Dunne чело она што стана голем меѓународен напор да се измери т.н. "микро psychokinesis", или ефектот на умот на случаен број генератори кои работат на електронски еквивалент на монета застрелан.

Податоците произведени од овие машини (батерии и компјутерски лица) беа контролирани од позитивни и негативни импулси наизменично наизменично. Бидејќи нивната активност беше сосема случајна, тие генерираа повеќе или помалку еднаков број на стекови и лица, според законите на веројатноста.

Најчеста конфигурација на експерименти со овие генератори била две атрактивни слики наизменични на компјутерски екран - на пример, каубои и индијанци.

Учесниците во овие студии беа поставени пред компјутерите и од нив беше побарано да се обидат да влијаат на машините за да почесто даваат една од двете слики - да речеме повеќе каубои - а потоа да ги фокусираат своите мисли со цел за да добиете повеќе слики од Индијанците, а потоа тие мораа да се обидат да не влијаат на машините на еден или на друг начин.

По повеќе од два и пол милиони експериментални испитувања, Јан и Дан одлучно го покажаа тоа човековата намера може да влијае на овие електронски уреди во одредената насока, а нивните резултати беа независно репродуцирани од 68 други истражувачи.

Додека лабораторијата PEAR ги концентрираше своите истражувања за ефектот на умот врз процесите и неживите објекти, многу други научници експериментирале со ефектот на човековата намера врз живите суштества.

Повеќето од првите откритија на свеста се случиле пред повеќе од триесет години. Поновите откритија во квантната физика, како и во неколку лаборатории низ целиот свет нудат одговори на некои од овие прашања. Тие обезбедуваат докази дека нашиот свет е екстремно коректен и отворен за постојано, суптилно влијание.

Неодамнешните истражувања покажуваат дека живите суштества постојано пренесуваат и примаат мерлива енергија.

Новите теоретски модели на свеста го претстават како ентитет способен да ги опфати сите видови на физички граници. Се чини дека намерата е нешто слично на вилушка за подесување, со тоа што звукот на подесување на другите работи во универзумот звучи со иста фреквенција.

Најновите истражувања за влијанието на умот врз материјата изгледа дека укажуваат на тоа дека намерата има променливи ефекти во зависност од состојбата на субјектот, како и кога изговара мисла и каде што се наоѓа.

Намерата е веќе искористена во многу области, вклучувајќи лекување болести, модифицирање на физичките процеси и влијание врз настаните. Тоа не е посебен подарок, туку вештина што се научи и лесно се изучува.

Во реалноста, сите ние веќе ја користиме намерата во многу аспекти од нашиот секојдневен живот.

Сите истражувања, исто така, го сугерираат тоа моќта на намерата се множи според бројот на луѓе кои истовремено размислуваат за истото ....

Лин Мек Таггарт

ИЗВОР:http://www.pensactiv.com/le-pouvoir-de-l-intention

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Научни докази дека намерата мода ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате ...

Следете нè на социјалните мрежи!

Испратете го на пријател