Предности на морфин масло за коса и кожа

Моринга заминува

Тропично дрво, "Дрво на рајот" или "Вечно дрво" на семејството Moringaceae, Moringa е родно во североисточна Индија, но исто така расте и во Африка, Мадагаскар, Азија и Јужна Америка. Тоа може да се најде во многу суви области како Сахара, но исто така сака и влажни полу-тропски клими. Нејзината многу длабока корен му овозможува да се ослободи од вода неколку месеци. Сенегалското име "Nébédaye" доаѓа од англискиот "Никогаш не умре": кога сече или млади пука се изгорени од сонцето, веднаш одбива со првите дождови. Нејзините употреби се многу: неговите семиња содржат масло за јадење што исто така се користи надворешно за да ја омекне кожата на бебињата. Семето во прав има својство на прочистување на водата. Листовите се користат за борба против болести поврзани со недоволно исхранетост. Тие содржат 2 пати повеќе липиди од млеко, 3 повеќе калиум од банана, 4 повеќе витамин А од морков и 7 повеќе витамин Ц отколку портокал.

Екстракција на морфин масло

Семињата на Moringa се од три лопатки. Секој подни содржи помеѓу 12 и 35 црни семиња, круг со кафеава лушпа и бели крила 3.
Дрвото може да произведе помеѓу семиња 15000 и 25000 годишно. Маслото се изразува од семето на дрвото. Содржината на маслото во гранатираните семиња, односно бадемите е 42%. Нафтата Moringa Africajou е брилијантна жолта. Ова масло е познато на меѓународно ниво како " Масло од Бен".

Состав на моринга масло

Богата со незаситени масни киселини со 70-73% олеинска киселина, но, исто така, витамини (Ц, А, Б), минерали (калиум, калциум ..) и протеини.

Масни киселини

Палмитинска киселинаC16: 06,2%
Палмитолеинска киселинаC16: 11,4%
Стеаринска киселинаC18: 05,7%
Олеинска киселинаC18: 170%
Линолеинска киселинаC18: 2 w60,8%
Линоленска киселинаC 18: 3 w30,1%
Арахидна киселинаC20: 03,9%
Гадолеична киселинаC20: 12,1%
Бехинска киселина 7,7%

Семето на Moringa содржи катјонски полиелектролит кој покажал ефикасност во третманот и прочистувањето на водата заменувајќи го алуминалниот сулфат. Колачињата се богати со антибактериски принципи и протеини.

Карактеристики на морфинското масло

Марингинското масло се користи како масло за готвење. Тоа е интересно масло за јадење. Кршен семиња се користат за прочистување на водата. Се користи во родната медицина, се нарекува "дрвото на чудата". Тоа е неговото притиснато семиња кои даваат драгоцено масло од морфи и нудат извонредни ресторативни својства.

Употреба на храна

Јадење, морфинското масло се употребува при зачини и за пржење, бидејќи не се залепи.

Благодарение на неговата способност да ги апсорбира и задржува испарливи супстанции, интересно е во индустријата за мирис да ги стабилизира мирисите.

Козметичка употреба

Моринга маслото или Бен нафта смирува и ја омекнува кожата. Ја навлажнува и ревитализира хронично многу сува кожа, понекогаш чешање или лажење.
Се користи за борба против брчки и стареење.

ИЗВОР: http://www.africajou.com/index.php/huiles-naturelles/huile-de-moring

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Предности на морфин масло за ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате ...

Следете нè на социјалните мрежи!

Испратете го на пријател