Тарана, оригиналното име на Америка пред доаѓањето на конквистадорите

Тарана, оригиналното име на Америка пред доаѓањето на конквистадорите
Ви благодариме за споделување!

ТАРАНА е името на Америка пред доаѓањето на конквистадорите. Ова име доаѓа од Африканците кои се населиле на овој огромен континент за да развијат урбани и аграрни цивилизации, во време кога дивата Европа беше населена со ловци-собирачи.

Tarana или пред Колумбо Америка, континент, како Бакари II (1312) и Columbus (1492) во Америка состанок објавени во 1992 и Африка, Историја прашање, и припаѓаат на истата трилогија. Ова е главно, и намерно, на планетаризацијата на Земјата, на глобализацијата на историјата, на минатите цивилизации и постојаната нило-трансатлантска навигација. Тие почнаа да се оформува од праисториски времиња, под влијание на африканската и мајчин мигранти прелистувачи кои го користат коридори обележана со ветрови и струи на Северна и Јужна Екваторијална, што доведува до африканскиот брег земјиште преку Атлантикот, и на американскиот Пацифик. Овие поморски цивилизации открие денес, пред нашите очи, од двете страни на океанот, преку уште сеприсутна историски географија и имиња на јорупски имиња, Manding, киргистански Lebu, Банту, Намиб, Numidian, Медитеранот, ghanawa , сонинке, тунка, инка, кумаши, акан, територии и популации; мапирање на пристаниште мрежи кои се користат, области на слетување, области на населбата, духовен и политички метропола, кралската и империјална моќ простори, јасно идентификувани, преку јазична и културна археологија, систематски се ажурираат, за прв пат . Објавувањето на револуцијата Ramakushi или јазична и културна археологија на духовна и интелектуална праисторијата на човештвото, чии откритија гориво трансатлантските Nilo-трилогија, беше покана да се измисли не само на праисториски или антички, но " нова историја ", ослободена од идеолошки преокупации и навлегувања кои го прикриваат. Тарана или пред-Колумбија Америка, африкански континент, обновува и преработува со своите откритија важен поглавје од историјата. Тоа го означува дефинитивен прекин со американизам, кој долго време предизвикал своите вистински корени, бидејќи на прашањата што го носи својата историја, од освојувањето од крајот на земјата до XVI век преку Атлантикот од страна на народи и европските миграција . Тоа, рече, оваа книга ќе падне во факти и намери, надвор од сослушување и обновата кој сугерира пристап кој, од гледна точка на историјата како наука, да ги покани само ригорозна дебата.

Се чини дека големите црни популации го делат американскиот континент со азиското население, Индиос, кој пристигна во Северна Америка преку Беринговиот теснец за време на ледено доба. Ова е барем официјалната верзија на доминантната археологија ... која одбива каква било идеја за офшорска навигација во праисторијата, која повеќе не може да се одржи. Овие популарни африкански популации би ги основале големите цивилизации на Америка.
И прво најстарото од предколумските цивилизации, оној на "Главите на негрскиот гигант" Л.А. Вента. Овие афроамерикански популации се нарекуваа Marranos, Marrounes или Brown Negroes. Тие останаа во контакт со Африка од своето потекло, благодарение на постојаната секуларна навигација. Се чини дека тие функционирале како колонии и им оддадоа почит на матичната земја на Африка. Оваа колонизација веќе постоела во тринаесеттиот милениум пред нашата ера.

Но, се чини дека е многу постара. И продолжи до неодамна, оставајќи многу траги во арапската литература, дури и ако европските историчари не изгледаа внимателни. "Африкански мајчин миграција почна рано да се доверат на земјиште на Атлантикот, од навигацијата коридорите север и југ Екваторијална обележана со ветрови и поволни океанските струи и постојан.

Од праисторијата и антиката, во контакт со океано-евроазиски миграции, Африканците организираат населени места преку континуирана навигација. Во времето на плодната Сахара, тие развиваат карактеристични култури таму.

Во ramakushi јазик Tarana или Парана значи на домен, држава или континент TA РА НА следбеници на Бога, т.е. бесконечност. Дијагне, застапеноста на Ра, бескрајното на ramakushi африканската култура е многу блиску до Dravidian застапеност на Шива, Извор безлична бесконечност турнеја творец и уништувач кула ... Интересно е да се забележи појава на се повеќе и повеќе чувствителни на културата на Гондвана, овој црн континент избувна денес ...

Црна култура на Гондвана се наоѓа не само во Африка, туку и во Индија со Дравидците и во Океанија со Меланезијанците. Затоа ние, исто така, се најде во Америка, барем ако се следи тезата на Pathe Дијагне "Појавата на ramakushi култови доведе на глобално ниво преку градење на верски метропола, од милениум пред Христа 8e "

Ви благодариме што реагиравте со емотикон
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Тарана, оригиналното име на Америка пред ..." Пред неколку секунди

За да прочитате, исто така