Тајните на изгубената уметност на молитва - Грег Браден (Аудио)

Тајните на изгубената уметност на молитва

Кога го опиша чувството како молитва, тибетскиот игумен јасно ја кажа вечната мудрост што беше изгубена на Западот одамна: „Кога нè гледате како пееме многу часови секој ден, и искористете ги theвончињата, тапаните, цимовите и темјан, она што го наб areудувате се гестови кои создаваат чувство во нашето тело. Чувството е молитва. Затоа, веројатно е очигледно дека главната тема на ова поглавје е молитвата сфатена како чувство. Усвојувајќи го овој принцип, ни е дадена извонредна тајна кога гледаме на секоја наша молитва да добие одговор, без да се разочараме. Во крајна линија е дека ние мора да станеме она што ќе избереме да го доживееме во нашите животи. Ако бараме loveубов, сочувство, разбирање и присуство, ние мора да ги развиваме овие квалитети во себе, така што духот Божји може да ги одразува назад во нашите односи. Ако сакаме изобилство, мора да бидеме благодарни за изобилството што е веќе присутно во нашите животи. Од моментот кога ќе го разбереме овој принцип до оној во кој ја знаеме скриената моќ на убавината, благословот, мудроста и страдањето, како можеме да го интегрираме сето ова во нашите животи? »- Страдањето е водич, мудроста е лекцијата ... - Благословот е избавување ... - Убавината е она што се врти ... - Создадете свои молитви ...» «Основната идеја тука е да не може да се „тестира“ во животот само кога сте подготвени за ова тешко искушение. Без разлика дали сме свесни за овој принцип, без оглед на тоа каков живот ни носи, кога „криза“ е на нашиот праг, веќе имаме се што е потребно за да го решиме проблемот, да ги излечиме страдањата и преживее искуство. Ние мора, затоа што така функционира природата! „Убавината со која живеете, убавината во која живеете, убавината на која живеете. "

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Тајните на изгубената уметност на молитва и ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате ...

Следете нè на социјалните мрежи!

Испратете го на пријател