Цитат од Маркус Гарви

Маркус Гарви

Силите што се противат на црниот напредок нема да бидат заплашени во најмала мера со само вербални протести од нас. Тие знаат премногу добро дека оваа форма на протест е само малку топол воздух кој ги преминува усните. Тие исто така знаат дека ако успеат да поробуваат и да го задржат под нивното владеење најтемниот дел од човештвото, тоа е само преку употреба на сила (обично силата на оружјето). Угнетувањето, точно е, може да земе други форми; но во последната анализа, секој обид да се спротивстави на силите што се противат на црниот напредок мора да го содржи принципот на сила, бидејќи очигледно е единствениот што го почитуваат.

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "Цитат од Маркус Гарви" Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател