ЕХАНГ ХНУМКС: ПРВИОТ ДРОЕН МОЖЕ ДА ЈА СВОИТЕ КАДЕ ГО САКАШТЕ

da3eda16b213f1ad0cea2db67e223b52

Овој сосема луд беспилотно летало ќе може да ве транспортира каде што сакате. Едно едноставно како играчка, беспилотното летало Ehang 184 развиено од Кина е во состојба да транспортира човек каде и да посака. Само внесете ја адресата на вашата дестинација, удобно да седите и да се пренесете од ова мало чудо што ќе ве отфрли на вистинското место. Фантазија која станува реалност за кинескиот производител на беспилотни летала Еханг. Во Лас Вегас, на Consumer Electrics Show беше презентиран беспилотното летало Ehang 184, кое според дизајнерот може да носи човек под 100kg за максимум 23 минути.

Сепак, правилата што ги воведоа владините агенции одговорни за контролата на летање нема да бидат задоволни со доаѓањето на пазарот на овој беспилотно летало. Овој начин на раселување е за момент нелегален, но неговиот дизајнер потврдува дека "се ангажира да соработува со властите, насекаде во светот". Проектот ќе се продава на пазарот со 2016 и ќе чини околу 250 000 евра. Покрај тоа, системот за спречување на несреќата ќе биде ставен во употреба автоматски, ова летачко возило е на тој начин исклучително сигурно. Компанија за следење ќе бидат достапни на 24h / 24h и 7 / 7 дена за да одговорат на итни случаи.

Во градовите каде сообраќајот е заситен, оваа машина ќе означи револуција во личниот транспорт. Генералниот директор на Ehang Huazhi Hu рече: "Да се ​​направи побрз, полесен и поудобен воздушен превоз е мојата главна цел во животот" и "искрено" мислам дека Еханг ќе има глобално влијание врз индустријата, личен транспорт ".

Читај повеќе: http://voyage.gentside.com/drone/le-drone-ehang-184-le-premier-vehicule-volant-autonome-electrique-a-usage-personnel_art2864.html
Copyright © Gentside Travel

Каква е вашата реакција?
Љубовта
haha
Wow
Сад
Лут
Решивте "ЕХАНГ ХНУМКС: ПРВИОТ ДЕОН МОЖЕ ДА БИДЕ ПОВТОРЕН ..." Пред неколку секунди

Дали ви се допадна оваа публикација?

Резултати од гласовите / 5 Број на гласови

Како што сакате нашите публикации ...

Следете ја нашата страница на Фејсбук!

Испратете го на пријател