HISTORIA HIDDEN

Dëshmi shkencore që qytetërimi i parë erdhi nga Nubia

Egjiptologu E. Amélineau i Kolegjit të Francës ka ndërmarrë gërmime të mëdha në rajonin e Abidos (Egjipti jugor). Dëshira e tij ...

Ne zbuluam mesazhin e fshehur të Biblës

Hebrenjve ishin egjiptianët që adhuronin zotin Aton. Kjo është ajo që zbuluan dy studiues francezë. Një hipotezë e supozuar, në ...

skllavëria

A duhet të kërkojmë kompensim për skllavërinë?

Janarin e kaluar, Rosita Destival, pasardhësi i robërve Guadeloupian, vendosi, mbështetur nga Këshilli Përfaqësues i Shoqatave të Zeza të Francës (CRAN), ...

Kush ishin Quamina dhe Jack Gladstone?

Quamina ishte një marangoz, i lindur dhe i kapur në Afrikë. Ai dhe djali i tij Jack Gladstone (i cili mbante emrin e ...

GRATË AFRIKUESE

Çifti kamit dhe martesa e Kamit

Për paraardhësit tanë, në çiftin ideal, gruaja, përkatësisht gruaja duhet të plotësojë funksionet e 3 vis vis ...

Princesha Yennega

Humbja e dyfishtë e Moogho-Naabës Njëherë e një kohë, në historinë e mbretërisë së Moogho, një histori e lashtë, e harruar në ...

INVENTORËT DHE TË SAVENTËT

Gruaja afrikano-amerikane trajnon astronautët e NASA-s

Patricia Cowings është një tjetër grua e madhe afrikano-amerikane. Ajo ishte gruaja e parë për të trajnuar astronautët në ...

Benjamin Carson, një kirurg me famë botërore

Benjamin Carson ka lindur në Detroit, Michigan në shtator 18 1951. Nëna e tij Sonya, (nga një familje ...

BIBLIOTEKA EBOOKS

Biblioteka e Krishterimit Ezoterik (PDF)

Krishtërimi ezoterik, i njohur edhe si Krishterimi Hermetik ose Krishterimi Mystik, është një grup rrjedhash shpirtërore që e konsiderojnë krishterimin si një fe të mistershme dhe pohojnë ...

Biblioteka e Teozofisë (PDF)

Shoqëria Theosophical është një grup jo-sektar qëllimet e të cilit janë: Për të formuar një bërthamë të Vëllazërisë Universale të ...

videos

Shikoni një listë dëgjimi të dokumentarëve të ndryshëm

Shikoni një listë dëgjimi të dokumentarëve të ndryshëm. Këtu janë disa dokumentarë që mund t'ju interesojnë dhe që mund të shihni vetëm ose ...

Raportet - Dokumentarë - Intervistat (Video)

Shikoni këtë listë për luajtje të tregimit për zhvillimin tuaj personal. Disa dokumentarë dhe intervista të bëra nga Tistrya www.tristryaprod.com. Well ...

SHPIRTËRIA DHE FETA

Kybalioni - shtatë parimet hermetike

Les principes de la vérité sont au nombre de sept ; celui qui les connaît et qui les comprend possède la…

Qeniet e ndriçuara ndajnë përvojat e tyre mistike të zgjimit (Video)

Në këtë video, mësuesit shpirtërorë nga tradita të ndryshme ndajnë përvojat e tyre të zgjimit dhe të iluminizmit me fjalët e tyre.

ZGJIDHJA

Chaka Zulu: pushtuesi dhe themeluesi i kombit Zulu

Chaka është lindur në 1786. Ai është djali i Senza Ngakona, udhëheqësi i klanit Abatetwa (një pjesë e popullit Ngouni) ...

Ndarja e Afrikës (1884-1885) nga evropianët në Konferencën e Berlinit

Konferenca e Berlinit, e mbajtur nga nëntor 1884 në shkurt 1885, u organizua nga kancelari Bismarck për të ...

KUFIZUAR AFRIKANE

Fati Niang fillon kamionin e parë afrikan të ushqimit në Paris

Zbuloni konceptin origjinal të veturës së vetme ushqimore të kuzhinës afrikane në Paris. Spoon Zi u shpik ...

Recipes afrikane nga Oumou Bah

AFRIKHEPRI: Kush është Oumou Bah? Pse e shkruan librin "Kuzhina afrikane"? Oumu Bah: Unë ...

FJALA E LIDERËVE TË ZI

Fjalimi i Haile Sélassie në AU në 1963 dhe 64

Disa mijëra vjet më parë, në këtë kontinent ekzistonin qytetërime të begatshme. Këto nuk ishin aspak inferiorë ndaj ...

Shefja tradicionale, panafrikanizmi dhe demokracia

Biseda ime fillon me një histori të një historie të jetuar. Kjo është një tregim që tregon mekanizmin e transmetimit të fuqisë ...

ENVIRONNEMENT

Shpikja e një çadre që prodhon energji elektrike, dritë, ngrohje dhe madje edhe internet

Ju pëlqen të jeni në kontakt me natyrën, por e gjeni kampin jashtëzakonisht të pakëndshëm? Pra harro herë të këqija ...

Gana ndërton centralin më të madh të energjisë diellore në Afrikë

Gana do të përurojë 2015 në tetor, centrali më i madh diellor në Afrikë. Me një kapacitet prodhues të 155 ...

terapi Psychart

4 Trajnimi i Inicimit

Njeriu dominon Natyrën përmes gjuhës dhe njohurisë: produkti i "prerjes simbolike" të së cilës ...

Shkathtësitë e shkatërrimit dhe terapia psikike

Është vëzhgimi i impotencës së fjalës, ky instrument i privilegjuar i psikoanalizës frojdiane, për të shprehur impulset e mëparshme edipitale, ...

PDF LIBRA

Bhagavad Gita (PDF)

Bhagavad Gita, një tekst i madh i Hinduizmit dhe filozofisë indiane, është një nga tekstet themelore të Vedanta, ...

Libri i të vdekurve të egjiptianëve të lashtë (PDF)

Libri i të vdekurve të egjiptianëve të lashtë ka për titull të vërtetë, në kohën e Egjiptit të lashtë, Libër për të dalë gjatë ditës. "Dita" ...

LIBRA AUDIO

Shërojnë mendjen, shërojnë trupin (Audio)

Pagjumësia, depresioni, varësia, ankthi, vështirësia e përqendrimit ose humbja e kujtesës ... Sëmundjet e mendjes, nganjëherë shumë paaftësuese, nuk mund të ...

Lirimi nga problemet - Eckhart Tollé (Audio)

Midis së kaluarës dhe së ardhmes, ekziston një dimension i liruar nga problemet, vuajtjet dhe konfliktet. Kjo ...

MJEKËSIA SHËNDETËSORE

Së shpejti një ilaç që mund të shërojë të gjitha viruset (grip, Ebola, HIV)

Shumica e infeksioneve bakteriale mund të trajtohen me antibiotikë të tillë si penicilina, dekada më parë ...

Venom bee si një trajtim kundër kancerit dhe AIDS

Bletët janë patjetër insekte të mëdha. Ne e dimë rolin e tyre - fatkeqësisht të kërcënuar - në pllenim, ose ...

MATTHIEU GROBLI

Alegoria e skllavit të liruar

27 APRIL 1848 dekret për heqjen e skllavërisë u nënshkrua. Ky tekst e ndalon ligjërisht skllavërinë por është ...

Ndarja e Afrikës (1884-1885) nga evropianët në Konferencën e Berlinit

Konferenca e Berlinit, e mbajtur nga nëntor 1884 në shkurt 1885, u organizua nga kancelari Bismarck për të ...

MOVIES TO WATCH

Shikoj BlacKkKlansman: I infiltruar Ku Klux Klan (2018)

Filmi fillon me një fragment nga Gone with the Wind, duke treguar shkatërrimet e Luftës Civile Amerikane gjatë ...

Watch Creed: Legjenda e Rocky Balboa (2015)

Adonis Johnson nuk e njihte kurrë babain e tij, kampioni i njohur botëror i peshave të rënda Apollo Creed vdiq para lindjes së tij ...

Mendimtarë dhe njerëz të mençur afrikanë

Jeta dhe mendimi i Ahmed Baba (1556-1627)

Lindur 26 tetor 1556, në Araouane, Mali Ahmed ibn Ahmed el-Takuri Al-Musafi al Timbukti ishte padyshim një nga më të ...

Haraç për Cheikh Anta Diop

7 shkurt 2014. Tani është 28 vite që paraardhësi dhe benefactori ynë i bekuar Cheick Anta Diop është kthyer në ...