Çelësi i interpretimit të ëndrrave sipas librit të ëndrrave egjiptiane

Zoti Bes
0
(0)

"Libri i ëndrrave" egjiptianët ose Papirusi Chester Beatty - dha një listë të ëndrrave dhe interpretimeve të tyre në Egjipt (19th Dynasty, në 1275 BC)

Duhet të dihet se për vdekjen dhe gjumin e Egjiptit ishin dy shtete shumë të ngushta.

Gjatë gjumit, njeriu zhytet në oqeanin fillestar nga i cili doli gjithçka.

Bota ka dalë nga ky oqean i parëndësishëm, ashtu si kontinentet e ujit primitiv, ose foshnja e lëngut amniotik. Një element është këtu për të kujtuar se do të gjejmë më vonë: duke shkuar drejt ëndrrës, ne regresojmë në të kaluarën, në kohën kur ishim virgjëreshë të ndonjë edukimi shoqëror.

Ka në botët e 3 egjiptianë të ndryshëm:

• bota që banojmë gjatë jetës sonë tokësore,
• bota e të vdekurve, e populluar nga demonët, qeniet e zbërthyera,
• bota e perëndive.

Gjumi ofron funksione thelbësore:

• riparimin dhe rigjenerimin e trupit dhe mendjes,
• aksesi në ëndërr,
• komunikimi ndërmjet burrave dhe perëndive,
• Hapja e një ure midis tre botëve: bota më poshtë, bota e të vdekurve dhe bota e perëndive.

Dita është sundimi i botës së organizuar, sundimi i Ra, i rregulluar nga dielli i mirëfilltë.

Natën, zotat flenë në tempullin e tyre, statujat hyjnore janë në naos, në gjoks prej guri ose druri. Natën ishte e mbushur me rrezik dhe gjumi i dëshmoi ato rreziqe ku bota e njerëzve, perëndive dhe
qeniet e zbutura mund të takohen.

Derisa ëndërrimi do të thotë të bjerësh në gjumë, fjala egjiptiane për ëndërr nënkupton "shikimin" ose "zgjimin".

Ëndërrimtari zgjohet, gjatë natës, në një botë tjetër.

Ëndrra përbën një gjendje tjetër të vetëdijes në të cilën shfaqet ndërgjegja e përhershme.

ËSHTË ËSHTË ËSHTË DËSHIRA OSE PROVOKË

Ekzistojnë dy lloj ëndrrash për Egjiptasit:

- ëndrrat spontane, ato që lindin natyrisht, dhe për të gjithë, gjatë gjithë natës.

- ëndrrat e provokuara për të hyrë në marrëdhënie me një hyjni. Gjumi pastaj përpiqet të gjejë ndihmë, të zgjidhë problemet ose të perceptojë të ardhmen.

• ëndrrat e zakonshme dhe çelësat e ëndrrave:

Për të zgjidhur ëndrrat spontane, egjiptianët kanë zhvilluar, si mesopotamistët, një çelës për ëndrrat që, si të gjitha ëndrrat kryesore, nuk janë të interesuara për individin: ëndërruesi harrohet, si dhe konteksti i ëndërr. Megjithatë, ne do të jemi në gjendje të përfitojmë nga kjo për të kuptuar mënyrën e të menduarit të shoqërisë.

Pra, sipas Papyrus Chester Beatty III (2000-1785 BC) Nëse një njeri e sheh veten në një ëndërr:

- Bërja e dashurisë me nënën e tij, mirë, bashkëqytetarët e tij do të jenë me të.

- Duke parë seksin e një gruaje, e keqe, shkalla e fundit e mjerimit vjen tek ai.

Tashmë janë vendosur bazat e ndarjes ndërmjet të gjitha elementeve të ëndrrës që do të konsiderohen si të mira apo të këqija, dhe kjo ndarje do të mbetet në të gjitha analizat pasuese të ëndrrave.

• Dreams provokuar:

Ëndrrat e sjella kishin funksionin e vendosjes së tyre në lidhje me një hyjni.

Kishte ëndrra të provokuara për të hyrë në marrëdhënie me një hyjni për të marrë mendimin e tij. Ky mendim ka të bëjë me zgjidhjen e një vështirësie (steriliteti, ndërtimi i një tempulli, përkthimi, ...) ose kurimi i një sëmundjeje, është ëndrra shëruese e lidhur me tempujt-sanatorium.

Personi, ose një nga të afërmit e tij, nëse nuk mund të lëvizte, shkoi në tempullin e perëndisë për të pranuar në ëndërr mendimin e hyjnisë. Inkubacioni është operacioni i kondicionimit që lejon një të marrë këtë këshillë hyjnore.

Pelegrinët flinin pranë tempullit ku banonte zotri që ata kërkuan.

Qëndrimi përfshinte një përgatitje për të qenë në gjendje të merrte mendimin e hyjnisë. Ne mund ta përkufizojmë dormicin si të bjerë në gjumë në devotshmëri.

Këto rite konviktesh përfshinin një përgatitje psikologjike që i vinte në pozitë për të marrë mesazhe nga ëndrrat.

Priftërinjtë luajtën një rol të madh në këtë punë përgatitore që mund të zgjaste disa ditë para se të skicohej përgjigjja.

Egjiptianët aplikojnë ëndrrën shëruese në tempuj - sanatoriume.

Në këtë kuptim, ëndrrat ndihmojnë për të ecur përpara në jetë dhe për të gjetur një zgjidhje për të shëruar.
Por gjumi është i prekshëm, dhe demonët e këqij mund t'i afrohen atij dhe ta dëmtojnë atë.

Nevojiten mbrojtje për të mbrojtur këto rreziqe. Tekstet mbrojtëse të shkruara në papirus ose në kokat e gjumit janë gjetur me një përfaqësim të Besit, perëndisë mbrojtëse. (Image)

ËSHTË TË MIRA, OSE TË MADHËM

Priftërinjtë mund të kenë rolin e rojtarit të mesazheve të dorëzuara nga ëndrrat disa shkrime të lëna si interpretimi i ëndrrave të nxjerra nga papirusi i Chester Beatty III.

Egjiptianët ndoqën teknikat e zbulimit të ëndrrave të iniciuara nga asirianët.

Vendi i takimit të botëve të perceptueshme dhe jomateriale, ëndrra e lejuar për të njohur të ardhmen dhe opinionet e perëndive. Në kohët e lashta, inkubacioni dhe gjumi në tempuj hyjnorë favorizuan këtë komunikim me perënditë. Priftërinjtë luajtën një rol të rëndësishëm si shoqërues dhe dekodues të mesazhit hyjnor me çelësat e ëndrrave.

Nëse një njeri e sheh veten në një ëndërr:

Ëndrrat e mira
- Duke parë një gjarpër: është mirë që do të thotë pasuri
- Gojën e mbushur me tokë: është e mirë për të ngrënë mallrat e fqinjëve tuaj
- Derdhja e mishit të një gomari: është mirë që është një shenjë e promovimit
- Në zi: është mirë kjo është një shenjë e pasurimit
- Duke marrë një bukë të bardhë: është diçka e mirë që do të vijë që do ta gëzojë atë
- Bërja e dashurisë me motrën e saj: është mirë që do të thotë një trashëgimi
- Duke parë një kaf të vdekur: është mirë që do të thotë vdekja e armiqve të tij
- Kalimi i ujit me anë të një traget: është mirë që është fundi i telasheve
- Ulur nën një pemë: është shtypja e mirë e fatkeqësive të saj
- Të jesh i vdekur: jeta e mirë është shumë e gjatë para tij
- Ulur në diell nën rrushi: është mirë që është sinonim i kënaqësisë
- Punimi i gurit në shtëpi: mirë do të thotë të krijosh një burrë në shtëpi
- Zhytja në lumë: është mirë të pastrohet nga çdo e keqe
- Bërja e dashurisë me një lopë është e mirë që ai do të kalojë një ditë të lumtur në shtëpinë e tij
- Druri i sharruar: Është mirë që është shenja e vdekjes së armiqve të saj

Ëndrrat e këqija
- Ushqimi kastravec: vështirësitë e këqija do të shfaqen në rrugën e saj
- Duke parë fytyrën e saj në një pasqyrë: është e keqe një grua tjetër po vjen
- Duke parë një pus të thellë, është e keqe që ai do të burgoset
- Duke parë një xhuxh është gjysma e keqe e jetës së tij do të hiqet
- I veshur me një kostum aziatik është i keq që do të humbasë situatën e tij
- Të hahet një vezë është e keqe prona e tij do të kapet pa kthim
- Duke qenë i kafshuar nga një qen i keq ai do të jetë magjepsur
- Mbajtja e sandaleve të bardha: e keqe do të thotë të endesh në tokë

http://www.legypteantique.com/interpretation-des-reves-egypte-antique.php
http://www.aime-free.com/article-reve-119658649.html
http://www.sommeil-paradoxal.com/livre2-page/3-antiquite_egypte.html
http://lantredelafenoire.blogspot.fr/2014/02/songes-sans-mensonges.html
http://interpretation-des-reves.blogspot.fr/2011/01/sommeil-et-reve-en-egypte-antique.html

http://www.neotrouve.com/

Ju mund ta ndani këtë tekst me kusht që të respektoni tërësinë, të citoni autorin, burimet dhe faqen: http://elishean-portesdutemps.com

Të drejtat e autorit Hathor © Elishean / 2009-2018 / Në dyert e kohës

Cili është reagimi juaj?
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Çelësi i interpretimit të ëndrrave sipas ..." Disa sekonda më parë

Ju pëlqeu ky botim?

Rezultatet e votave 0 / 5. Numri i votave 0

Bëhu i pari që voton

Si ju pëlqen ...

Na ndiqni në rrjetet sociale!

Dërgo këtë tek një mik