Çfarë është meditimi i jashtëzakonshëm?

Meditimi Transcendental
fr flamur
zh flag
në flamur
e flamurit
ajo flamur
flamur pt
ru flamur
Flamuri es
Faleminderit për ndarjen!

Maharishi Mahesh Yogi është themeluesi i programit meditues transcendental pasi është në dispozicion në ditët e sotme në të gjithë botën. Ai e mori këtë njohuri, një aspekt praktik të shkencës antike Vedike Indiane, nga mjeshtri i tij Swami Brahmananda Saraswati, dhe e përhapi atë në të gjithë botën nga 1958. Sot, ajo paraqet një potencial të jashtëzakonshëm të njohurive praktike për të gjithë në jetën e përditshme.

Meditimi transcendental është një teknikë e thjeshtë, e natyrshme dhe e mundimshme që sjell mendjen te burimi i mendimit, niveli i vetëdijes së pastër. Shtë si një valë që zbeh në sipërfaqen e oqeanit dhe bëhet oqean i pakufishëm. Po kështu, mendja e ndërgjegjshme mbaron kur përjeton gjendjen e vetëdijes së pastër. Dhe kjo vetëdije e pastër është një fushë e krijimtarisë, inteligjencës dhe lumturisë së pafundme. Kjo është fusha ku është ligji natyror. Kur dalim nga meditimi, mendja jonë ka më shumë energji, kreativitet dhe inteligjencë dhe po vepron gjithnjë e më shumë në përputhje me ligjin natyror.
Meditimi transcendental nuk kërkon përpjekje sepse është i natyrshëm. Ajo bazohet në një parim shumë të thjeshtë: tendenca natyrore e mendjes njerëzore është të shkojë drejt lumturisë më të madhe. Ne nuk kemi nevojë për stërvitje për të shkuar në një zonë të lumturisë më të madhe.
Teknika e meditimit transcendental është thjesht për të drejtuar mendjen në drejtimin e duhur. Të shkosh natyrshëm drejt këtij oqeani të lumturisë nga brenda rrit tërheqjen e shpirtit dhe krijon një bukuri në rritje. Kjo bukuri në rritje, për nga natyra e saj, tërheq frymën. Shtë një lëvizje spontane e shpirtit nga brenda drejt lumturisë.

Meditimi transcendental nuk kërkon përqendrim, as kontroll të mendjes. Përqendrimi krijon një tension. Shtë një proces statik. Meditimi transcendental është një teknikë dinamike që sjell mendjen nga nivelet sipërfaqësore në nivelet më delikate të mendimit.

Vetëdija transcendenciale është gjendje e vetëdijshme e qetë, paqësore dhe e unifikuar, niveli i jetës në të cilën zgjohen të gjitha potencialet krijuese të ligjit natyror dhe nga e cila dalin të gjitha rrjedhat e veprimtarisë në një mënyrë të rregullt. Kjo është fusha e unifikuar e ligjit natyror. Fizika kuantike ka treguar që ekziston një fushë e unifikuar e të gjitha ligjeve të natyrës në bazë të të gjithë veprimtarisë. Kur kapërcejmë, kur mendja tejkalon aktivitetin e saj më të mirë, ne arrijmë atë nivelin e inteligjencës që di gjithçka. Dhe ne fillojmë të kemi mendime më të qarta spontanisht, që do të thotë mendime të drejta, të dobishme për të gjithë dhe duke na lejuar të realizojmë dëshirat tona shpejt. Kjo është gjendja e iluminizmit.

Njerëzit e të gjitha feve praktikojnë meditimin transcendental dhe kjo nuk ndërhyn në fenë e tyre. Përkundrazi, njerëzit thonë se kjo ka forcuar praktikën dhe të kuptuarit e fesë së tyre. Meditimi transcendental është thjesht një mënyrë për të qetësuar mendimin; ajo që bën dikush para ose pas nuk ka asnjë lidhje me vetë meditimin. Ne thjesht do të bëhemi më aktivë dhe do të veprojmë më shumë në përputhje me ligjin natyror. Më shumë se studime shkencore 600 kanë treguar që në çdo fushë të jetës sonë, psikikën tonë, shëndetin tonë fizik dhe sjelljen tonë, praktika e meditimit transcendental do të prodhojë rezultate pozitive. Feja nuk ka asnjë lidhje me të. Nuk ka asgjë për të bërë, por për të filluar praktikën.

Teknikë e lehtë është e përshtatur për të gjithë

Meditimi transcendental është një teknikë e relaksimit të thellë dhe zhvillimit të vetëdijes. Praktikohet ulur, sy të mbyllur, 2 herë në ditë në mëngjes dhe mbrëmje me një normë 15 20 minuta në seancë. Shtë e thjeshtë për tu mësuar, shumë e thjeshtë dhe shumë e këndshme për t’u praktikuar. Ajo i jep trupit dhe mendjes një gjendje unike të pushimit: ndërsa mendja, ndërsa mbetet e zgjuar në mënyrë të përsosur, qetësohet dhe përjeton një qetësi të madhe të brendshme, trupi arrin një gjendje relaksimi të thellë .
Pjesa tjetër e fituar në këtë mënyrë shpërndan tensionet dhe streset e rrënjosura në fiziologji, çon në një përtëritje të trupit, rrit kreativitetin dhe inteligjencën dhe përgatitet për një aktivitet dinamik dhe efektiv. Meditimi transcendental është universal dhe sistematik në qasjen e tij. Nuk kërkon ndonjë ndryshim në stilin e jetës, dietë, fe apo filozofi të jetës.
Teknika mund të praktikohet nga mosha e viteve 10 me një kohë meditimi të përshtatshme për adoleshentët nga vitet 10 deri në vitet 20.
Fëmijët nën moshën 10 mësojnë një teknikë të adaptuar në moshën e tyre të re.

Universal dhe sistematike në qasjen e saj, teknikë meditimi transcendental mund të mësohet pa marrë parasysh moshën, profesionin dhe kulturën. Nuk kërkon ndryshim në mënyrën e jetesës, dietës, besimeve fetare ose filozofike.
Në të gjithë botën, njerëzit nga të gjitha sferat e jetës e kanë miratuar atë: studentë, mjekë, drejtues, sportistë, amvise ose pensionistë. Ai përshtatet në mënyrë të përkryer me jetën aktive dhe praktika e saj përshtatet natyrshëm në jetën e përditshme.

Është ndryshe nga çdo formë tjetër e meditimit ose teknikën e zhvillimit personal, dhe çdo praktikë që përfshin përqendrimin ose meditimin. Ajo i detyrohet efikasitetit të saj në thjeshtësinë absolute: pa përqendrim, pa përpjekje ose kontroll të mendjes.
Mësimdhënësit e kualifikuar mësojnë atë, si pjesë e një kursi të medituar të strukturuar, për të marrë seanca korrekte, të lehta dhe të kënaqshme që nga fillimi.

Doesfarë sjell meditimi transcendental në jetën e përditshme?

Stresi dëmton shëndetin, lumturinë, kreativitetin dhe produktivitetin.
Qindra kërkime shkencore të botuara mbi meditimin transcendental konfirmojnë efektivitetin e tij në uljen e stresit, përmirësimin e funksionit të trurit, rritjen e imunitetit dhe shumë efekte të tjera.

Les dëshmi nga njerëzit të cilët kanë adoptuar Meditimin Transcendental përmendin tij Përfitimet në drejtim të uljes së ankthit, menaxhimit më të mirë të stresit, përmirësimit të cilësisë së gjumit dhe pak lodhjes, shëndetit më të mirë kardiovaskular dhe shëndetit të përgjithshëm të përgjithshëm .
Në një nivel mendor dhe shpirtëror, këta njerëz flasin për zhvillimin e krijimtarisë, përmirësimin e kujtesës dhe qartësinë e mendjes, rritjen e vetëbesimit, paqen e brendshme dhe qetësinë gjatë aktivitetit.
Kjo paqe e brendshme dhe zhvillimi i ndërgjegjes që e shoqëron, janë shprehja e drejtpërdrejtë e ekuilibrit dhe shëndetit të fiziologjisë, të gjetur nga pushimi i thellë i shkaktuar nga meditimi.

Çdo sesion lejon që fiziologjia të përjetojë spontanisht një pushim më të thellë ajo e gjumit të thellë, ndërsa mendja mbetet plotësisht e zgjuar dhe truri fiton një gjendje të qëndrueshmërisë së madhe të operimit.
Kështu, shteti arriti, ku mendja është e qetë, por vigjilent dhe trupi në pushim, është një gjendje e "vigjilencës në pushim": vetëdije transcendentale, e përshkruar nga tekstet e lashta në kuptimin e "lumturisë së ndërgjegjes" dhe asimilueshme, për të kuptuar natyrën e saj, 'Fusha e Unifikuar' e fizikës kuantike moderne.

Gjithnjë e më shumë mjekët dhe psikologët rekomandojnë meditim transcendental tek pacientët e tyre. Efektiviteti i tij është matur nga institucione të pavarura kërkimore në disa vende, me më shumë se Punimet shkencore 650 nga të cilat më shumë se 300 janë botuar në revista autoritative me famë botërore.

Kjo njohuri stërgjyshore paraqet sot një potencial të madh të dijes praktike për të gjithë në jetën e përditshme, dhe për shoqërinë.
Meditimi Transcendental dhe Programet e Asociuara të Shkencës Vedic tani aplikohen në biznes dhe industri, në institucione publike dhe private, shkolla dhe universitete, në ushtri dhe burgje disa vende, klinika dhe programe të rehabilitimit social.

BURIMI: https://www.meditation-transcendantale.fr/meditation-facile
BURIMI: http://www.mt-maharishi.com
BURIMI: http://www.meditation-transcendantale-paris.info/

Faleminderit që reaguat me një emoticon
dashuri
haha
Wow
I trishtuar
I zemëruar
Ju keni reaguar "Çfarë meditimesh e tejkalon ..." Disa sekonda më parë